'Pedra i Sang' torna a la Sala Capitular del Monestir per Nadal per celebrar els 20 anys

S'han programat vuit funcions entre els dies 25, 26, 27 i 28 de desembre


  • Comparteix:

Una escena de 'Pedra i Sang' / Font: Cugat Mèdia

Una escena de 'Pedra i Sang' / Font: Cugat Mèdia

'Pedra i Sang' tornarà aquest Nadal amb un format que s'aproparà molt a la normalitat d'altres anys. La tradicional funció, que enguany compleix 20 anys, farà un total de vuit representacions, repartides entre els dies 25, 26, 27 i 28 de desembre, que es desenvoluparan un altre cop a la Sala Capitular amb el 90% de l'aforament total. Així doncs, la funció d'aquest any té previst comptar amb una desena d'actors, com sempre, i un cor compost per 18 persones.

'Pedra i Sang' ja és una tradició a Sant Cugat després de 19 edicions, i aquest any arribarà a la 20a. La funció, dirigida per Dolors Vilarasau, encapçalarà un cop més la cartellera dels dies de Nadal, ja que l'any passat es va celebrar completament fora de dates, amb un cor reduït a quatre solistes, i fora del seu espai habitual.

Aquest any les representacions tornaran a la Sala Capitular del Monestir, després que l'any passat per la pandèmia es fes al Teatre-Auditori. Per a Vilarasau, el Monestir és el lloc més adient per fer l'obra 'Pedra i Sang', ja que és l'espai on va succeir l'assassinat de l'Abat Biure la nit de Nadal i, en part, sustenta l'èxit que ha tingut l'obra durant tots aquests anys.

Hi haurà sis funcions de cara al públic general repartides durant els dies 25, 26, 27 i 28 de desembre -el 27 i 28 hi haurà doble funció-. Hi haurà dues funcions més, una per a convidats i a l'altra es realitzarà el tradicional Camí de Justícia des de Cerdanyola del Vallès.

Per celebrar els 20 anys de 'Pedra i Sang', Vilarasau avança que hi haurà "novetats i molts actes paral·lels", com l'edició d'un llibre.


Dolors Vilarassau

La sala capitular és el lloc adient perquè Pedra i Sang té tres potes sobre què se sosté; una és que tenim una història pròpia, un altre és que aquesta història, va ser l'assassinat de l'Abat Biure que va ser assassinat a la nit de Nadal de l'any 1350, mentre feia la missa del gall, precisament es va fer a les festes de Nadal i la tercera pota és el monestir de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.