Exercici d'empatia


  • Comparteix:

bibiana.navarro

Bibiana Navarro

Membre de la Plataforma Animalista de Sant Cugat (PAS)


Publicat: el 4/nov/21
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El meu nom prové del llatí 'porcus singularis', que vol dir 'porc solitari', 'porc que va sol'. Visc als boscos i també pels camps de conreu de tot Catalunya. De dia reposo amagat entre la vegetació o em banyo en llocs fangosos, quan ha plogut. De nit surto a buscar menjar. Tinc molt bon olfacte, amb el qual soc capaç, fins i tot, de trobar les tòfones enterrades sota terra. També tinc bona oïda i els sorolls estridents, com els petards o els lladrucs dels gossos o els trets, em fan molta por. Tinc una pell gruixuda i dura i també uns ullals, si soc un mascle, que em serveixen per defensar-me.

Tinc la sensació que tothom em vol mal, per començar, el meu territori amb els anys ha anat reduint-se de manera exponencial...els humans cada cop més volen viure a prop del nucli urbà però suficientment apartats per sentir-se 'a la natura', això a mi i a la resta d'animals que vivim, en aquest cas, a Collserola, ens perjudica cada vegada més, d'aquí poc no sabrem a on viure!

Per més inri, quan ens apartem del poc reducte natural que disposem i entrem en nuclis urbans en busca de menjar ens ataquen o ens aparten de males maneres culpant-nos que "no podem envair els pobles o ciutats perquè som perillosos i podem provocar accidents", però, és que tot aquell espai fa res era nostre!

I encara més, hi ha un seguint de gent que entra al nostre territori amb escopetes i gossos volent espantar-nos i finalment matar-nos...per què? Per poder practicar un "esport"? Al segle XXI encara? La intenció és per divertir-se fent-nos mal? Per reduir la quantitat de "peces" ja que resulta que seguim tenint una elevada taxa de natalitat? I no és més fàcil, sense usar cap tipus de violència, esterilitzar-nos?

I quan aconseguim centrar-nos en un trosset de territori esquiu d'aquests energúmens bojos per fer-nos mal, aleshores ens trobem amb corredors, ciclistes, passejadors i els seus gossos o grups de gent que gaudeixen d'una bona caminada pel parc natural que ens temen i tampoc ens volen rondant per allà, i no sabem ja a on posar-nos, però quina culpa tenim nosaltres? Què hem fet malament, exactament, existir com a espècie des de, atenció, finals del Quaternari? Els senglars ja es trobaven en associació amb els humans entre el 13.000 a 12.700 aC!

Ho voleu tot, ho voleu ara i ho voleu a la vostra manera. No sabeu pensar més enllà de vosaltres mateixos. Sou l'espècie més egoista i menys empàtica. De veritat que voleu seguir per aquest camí? Tots/es formem part de la mateixa unitat, del mateix món...tots/es som aquí perquè som imprescindibles perquè la vida funcioni, perquè tingui un sentit, perquè uns i altres fem un TOT.

BIBIANA NAVARRO ARGELICH és membre de la Plataforma Animalista de Sant Cugat (PAS)



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.