Més de 25 activitats per lluitar contra les violències masclistes, el doble que fa un any

Una dotzena d'entitats locals participen en el programa de commemoració del 25-N, que inclou unes jornades sobre les violències sexuals


  • Comparteix:

Foto de família de la roda de premsa del 25-N / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Foto de família de la roda de premsa del 25-N / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

'Volem viure lliures de violències sexuals' és el lema del programa d'enguany per commemorar el 25 de novembre, Dia Internacional Contra les Violències Masclistes. Un programa que compta amb més de 25 activitats, el doble que l'any passat, i la participació d'una dotzena d'entitats santcugatenques. D'entre totes les activitats previstes, destaca la celebració, per primera vegada a la ciutat, d'unes jornades per abordar les violències sexuals des d'una mirada multidisciplinar, els dies 22 i 23 de novembre.


CONSULTA EL PROGRAMA D'ACTIVITATS COMPLET

Els actes, que inclouen xerrades, documentals, concerts, espectacles teatrals, tallers, caminades, cinefòrums i recitals, entre altres, començaran el dia 8 de novembre i finalitzaran el 15 de desembre. Tot plegat s'ha presentat aquest dijous en una roda de premsa a l'ajuntament, conduïda per la tinenta d'alcaldia de Drets Socials i Igualtat, Núria Gibert. A l'acte també hi han intervingut representants d'algunes de les entitats col·laboradores.

Després de fer un repàs a algunes xifres, com els 15 feminicidis que s'han produït a Catalunya des de principis d'any o els 1.899 delictes contra la llibertat i la identitat sexual que es van registrar l'any 2019, Gibert ha posat èmfasi en la importància de "seguir lluitant per l'erradicació de la violència que es produeix vers les dones pel sol fet de ser-ho". La tinenta d'alcaldia també ha agraït la lluita de les entitats i associacions i ha valorat molt positivament "la xarxa que estem teixint, tan ben organitzada i preparada per plantar cara".

Per la seva banda, la membre de les Escoles Coeducatives, Maria González, ha incidit en la importància de "qüestionar la construcció de les masculinitats hegemòniques des de la infància per prevenir totes les violències de gènere que puguin anar sorgint".

El programa compta amb el suport de l'associació Noestasola, l'Ateneu Santcugatenc, Hora Bruixa, l'UNIPAU, CooperAcció, La Ciranda, Refugees Welcome, l'Entitat Sardanista, la Xarxa Monestir-Sant Francesc, el Grup de dones canción sin miedo, Dones en creixement i l'Escola de Música Tradicional de Sant Cugat.

'Les violències sexuals. Una mirada multidisciplinar'
La Unió Santcugatenca acollirà les Jornades 'Les violències sexuals. Una mirada multidisciplinar', els dies 22 i 23 de novembre, de 9 h a 14.30 h. A través d'un conjunt de xerrades i taules rodones liderades per persones expertes en les violències sexuals, s'abordaran aspectes com les violències, l'abús sexual infantil, el sexpreading, les violències sexuals a l'esport i l'acompanyament terapèutic a dones agredides sexualment, entre altres.

L'assistència a les jornades és gratuïta, però requereix inscripció prèvia a través d'aquest enllaç.




Núria Gibert

El monstre al qual ens enfrontem és estructural, gros, perillós i molt real, però estem posant de manifest avui que hi ha una xarxa molt ben organitzada, conscient del repte que té i preparada per plantar cara.

Maria González

La idea és fer incidència i qüestionar la construcció de les masculinitats hegemòniques i creiem que és necessari que tot això es pugui fer des de l'escola i des de la infància per prevenir totes les violències de gènere que puguin anar sorgint.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.