La poesia no s'atura


  • Comparteix:

esther.madrona

Esther Madrona

Regidora d'ERC-MES


Publicat: el 16/nov/21
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Aquest any 2021, el Festival Nacional de Poesia ha arribat a la seva 21a edició. El que va començar sent un petit conjunt d'activitats, entorn una nit de la poesia, s'ha acabat convertint en un dels festivals de referència en l'àmbit de les lletres i la poesia. Un projecte que es consolida amb nous formats, nous públics i nous reptes.

Durant més de tres setmanes, el Festival Nacional de Poesia ha posat la poesia al centre de l'activitat cultural de Sant Cugat. De fet, el cartell d'enguany ja jugava amb aquesta idea: la centralitat de la paraula i la seva capacitat de formar poemes, o com la paraula pot encertar-la de ple en la diana.

Procurem que cada nova edició d'aquest festival sigui diferent de l'anterior. En aquest cas, hem apostat per la innovació, amb nous formats i noves propostes i una clara mirada al futur, al portar la paraula una mica més enllà. Provar nous formats per atraure nou públic, aquest era un dels reptes proposats. En aquest sentit, l'audiovisual hi té molt a dir.

Per això mateix, una desena de directors i directores catalans han posat imatge a poemes de Ferrater, acostant el llenguatge audiovisual al de la lletra. De la mateixa manera que hem seguit ampliant el número de vídeo càpsules amb poemes recitats, una molt bona oportunitat per aconseguir que, malgrat acabi el festival, la poesia perduri.

Però també ha estat un festival que ha consolidat relacions amb entitats locals, com Firart o l'Associació Gabriel Ferrater, i que n'ha obert de noves, com el Cor Aglepta que va participar a l'acte inaugural amb un clar fil conductor femení i feminista.

L'acte de cloenda va ser l'oportunitat ideal per barrejar disciplines artístiques per seguir ampliant el públic seguidor de la poesia; al mateix temps que hem tornat a proposar una activitat liderada per poetes joves que comencen a despuntar.

La poesia evoluciona, i el festival ho fa amb ella: nous formats, nous noms, nous reptes... L'administració pública hem d'estar a l'alçada d'explorar tots aquests nous formats i fer arribar la paraula a més i més gent!

Seguim!

ESTHER MADRONA és regidora d'ERC-MES i tinenta d'alcaldia de Cultura, Educció, Esports i Joventut



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.