Sant Cugat se suma al Gran Recapte d'aliments

Les donacions continuen sent econòmiques i sense aportació directa d'aliments


  • Comparteix:

Com ja és propi d'aquestes dates, el Banc dels Aliments organitza aquest divendres i dissabte el Gran Recapte d'aliments. Diferents supermercats de Sant Cugat s'hi han adherit, gràcies també a la feina que fan els voluntaris, que es van repartint per torns pels diferents establiments de la ciutat. Igual que l'any passat, en aquesta 13a edició les donacions es fan directament amb diners, i no com era habitual: amb la compra directa d'aliments per part dels clients. La feina dels voluntaris és, doncs, informar les persones que entren al supermercat, i animar-les perquè facin la seva aportació.

Carlos Puche, voluntari del Banc dels Aliments, afirma que aquest canvi de dinàmica s'ha fet perquè molts dels aliments que es recollien eren repetits, i que en canvi en faltaven d'altres: "Ens havíem trobat que es recollia molta pasta, molt arròs... però a vegades faltava oli. Aleshores, és millor si la gent fa la seva donació a les caixes i aleshores l’establiment i el banc dels aliments saben el que necessiten". A banda, assegura que aquest sistema va fer que l'any passat les donacions fossin superiors a les de l'any anterior, de manera que s'espera que aquest any passi el mateix.

La també voluntària Eugènia Barrera explica que aquests dies la fundació recull els aliments, i després s'encarregarà de distribuir-los entre diferents entitats que els reparteixen a la població que ho necessita. Una població "que cada vegada és més", segons Barrera. De fet, des del Banc dels Aliments manifesten que la demanda d’aliments ha augmentat en un 35%, i ho atribueixen a les conseqüències socials de la pandèmia.








Carlos Puche

Ens havíem trobat que es recollia molta pasta, molt arròs... però a vegades faltava oli. Aleshores, és millor si la gent fa la seva donació a les caixes - també es pot fer en línia - i aleshores l’establiment, d’acord amb el banc dels aliments que saben el que necessiten, diuen "doncs tots aquests diners, me’ls envies en oli", o el que sigui

Eugènia Barrera

Val la pena fer una bona previsió d’allò que s’acumula. A vegades hi ha excedents d’un mateix producte, i en canvi hi ha escassetat d’un altre producte. Enguany, malgrat la gent manifesta que li agradaria més fer la donació d’aliments en directe, el que veiem és que aquesta manera és més equànime i més equitativa, i es pot fer una previsió amb més bons resultats. Al final, el que importa és que la distribució sigui la que es necessita



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.