Les zones educatives necessiten un canvi


  • Comparteix:

pilar.gorina

Pilar Gorina

Regidora del PSC


Publicat: el 24/nov/21
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Des de la regidoria d'educació, fa temps que hem fet la reflexió que cal canviar les zones educatives de la ciutat, que afecten a la preinscripció, perquè Sant Cugat ha experimentat canvis importants i convé adaptar-nos a ells.

El nou decret, de 16 de febrer de 2021, sobre la programació de l'oferta educativa i del procediment d'admissió en centres del Servei d'Educació de Catalunya ens ha acabat de convèncer que cal aquest debat i un nou model de zones escolars a la ciutat.

Per tant, per un costat hi ha la voluntat política i, per altra, una normativa nova que dona suport i legitima aquesta decisió.

L'objectiu de canviar les zones és doble. Per un costat, volem avançar cap a una distribució equilibrada de l'alumnat i allunyar-nos d'un índex important de segregació escolar; i d'altra banda, creiem que la proximitat ha de ser un factor molt important a l'hora de definir les zones.

Hem constatat que hi ha sectors de la comunitat educativa molt conscienciats i que desitgen aquest canvi, i d'altres sectors que no tenen una postura molt fixada sobre aquest aspecte.

Estem en contacte permanent amb la comunitat educativa per dur a terme aquests canvis amb el major consens possible. Per això, la comissió permanent del CEM (consell escolar municipal) està fent una reflexió important per treballar conjuntament amb la comissió de participació que preveu el Decret i poder fer una proposta al CEM i, posteriorment, a la taula de planificació local de Sant Cugat.

La taula de planificació local és un òrgan mixt Ajuntament-Departament d'Educació on, després de realitzades les consultes oportunes, es prenen les decisions finals.

Desitjo de tot cor que arribem a una proposta que ens ajudi a assolir aquest doble objectiu i, per tant, acabarem de fer aquest procés amb la major escolta i consulta als sectors afectats.

Quan estiguin definides explicarem als mitjans les noves zones que tindran un efecte en la propera preinscripció que esperem que sigui reeixida.

PILAR GORINA (PSC) és regidora d´educació, universitats i memòria històrica



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.