Cugat Mèdia, model de comunicació


  • Comparteix:

victor.alexandre

Víctor Alexandre

Escriptor i periodista


Publicat: el 3/des/21
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El títol d'aquesta columna no és meu, és la definició que n'han fet els XX Premis Nacionals de Comunicació, en atorgar a Cugat Mèdia el Premi de Comunicació de Proximitat 2021 amb aquestes paraules: 'Model exemplar de comunicació multimèdia des del sector dels mitjans públics i de proximitat', que és, alhora, un exemple de 'bona gestió d'un mitjà públic'.

Jo, personalment, no només subscric aquesta definició, sinó que em sento feliç de veure reconeguda la tasca diària de l'equip de periodistes que integren Cugat Mèdia a l'hora de fer-nos arribar tot el cabal d'informació que genera un municipi com el nostre. La directora, Mònica Lablanca, en recollir el guardó, ho va explicar molt bé: vocació de "ser útils" i voluntat de contribuir a crear un "sentiment de pertinença" en l'audiència. Completament d'acord. És un objectiu plenament reeixit: fer que la ciutadania percebi Cugat Mèdia com una estructura d'identitat local caracteritzada per l'agilitat i el rigor periodístics i de la qual se senti orgullosa.

El fet que jo en sigui col·laborador des de fa molts anys m'ha permès seguir de prop l'evolució que ha experimentat aquest mitjà des dels seus inicis, quan va començar essent una modesta emissora de ràdio de poble en una època en què ningú no sospitava el gegantí creixement demogràfic de Sant Cugat que ara coneixem. Els mitjans d'avui no es poden comparar amb la precarietat dels primers temps, el món també ha canviat i ho ha fet a cops de tecnologia, fins al punt que podríem dir que és més aviat la tecnologia la que ha canviat el món. I amb aquests canvis han arribat també maneres més àgils i dinàmiques d'informar.

Avui dia, amb un mòbil a la mà, tothom pot difondre una informació arreu del món en un instant. Està molt bé. Però aquesta immediatesa sovint no és del tot veraç, no ha estat contrastada o, en el millor dels casos, és esbiaixada. Un particular, fins i tot sense cap mala intenció, pot cometre aquesta tergiversació. Un mitjà de comunicació, no. I encara menys si, com és el cas, es tracta d'un mitjà de titularitat pública. De Cugat Mèdia s'espera rigor informatiu i amplitud de contingut, i el Premi Nacional que li han concedit reconeix el compliment d'aquests requisits deontològics. En altres paraules: el jurat ha valorat el rigor i la dimensió dels continguts informatius de Cugat Mèdia, així com l'esforç dels seus professionals per servir aquests valors.

Des d'aquí, vull felicitar aquest petit grup de persones que amb la seva feina fan que Sant Cugat tingui un mitjà públic d'alt valor periodístic, un mitjà que prestigia el municipi i que ha esdevingut un referent en l'àmbit de la comunicació de proximitat a Catalunya.

VÍCTOR ALEXANDRE és escriptor i periodista



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.