Una mobilitat per viure en una ciutat més saludable


  • Comparteix:

carmela.fortuny

Carmela Fortuny

Regidora i portaveu de Junts per Sant Cugat


Publicat: el 6/des/21
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Les dades del darrer observatori sociològic de Sant Cugat ens alertaven que una de cada tres persones que viu a Sant Cugat té problemes de mobilitat urbana. Una Anella verda improvisada i una Zona de baixes emissions excloent no ha fet més que agreujar el problema. Certament, des de les ciutats hem de fer front a grans reptes i un d'ells és la transformació de la mobilitat, un canvi de paradigma pel qual cal activar polítiques valentes que de segur comporten canvis complicats, però que han de ser compartits i acceptats des del convenciment. El planeta o el salvem tothom o ningú ho aconseguirà a força d'imposar, prohibir i multar.

En aquest sentit crec que el més urgent és sumar a tothom a favor d'una ciutat més saludable i sostenible.

I perquè tothom pugi al tren de les zero emissions cal que tingui alternatives de transport que responguin a les seves necessitats i generin confiança de manera que el vehicle privat esdevingui més un problema que una solució.

Coneixem de ben a prop l'experiència dels Ferrocarrils de la Generalitat, la gent els fa servir massivament, per què? Perquè funcionen molt bé.

Per tant, abans d'imposar res, hem de fer que la xarxa de transport públic de Sant Cugat sigui modèlica.

Cal que funcioni, adaptant la flota, les rutes, les parades, els intercanviadors, i no només parlo de la xarxa de bus, parlo del transport adaptat, del transport a demanda, del taxi, etc.

En paral·lel hem de fomentar la mobilitat saludable en bici, caminant, etc. i oferir solucions al vehicle privat i de mercaderies.

Estem parlant de totes les formes i maneres amb què ens movem pel municipi, estem parlant d'un nou Pla de Mobilitat que tingui en compte la gent i la seva realitat a més de les dades, el context i el futur.

Si imposem canvis i no donem alternatives estem generant rebuig. I això és el que està passant a Sant Cugat.

És urgent definir una nova política de mobilitat a la ciutat que sigui innovadora, inclusiva i saludable amb una gestió molt eficaç perquè sigui acceptada i utilitzada massivament.

CARMELA FORTUNY és regidora i portaveu de Junts per Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.