Dia Internacional dels Drets Humans


  • Comparteix:

gemma.aristoy

Gemma Aristoy

Regidora d'ERC-MES


Publicat: el 7/des/21
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

La protecció internacional dels Drets Humans és una prioritat en l'àmbit de la cooperació internacional, i també ho és a la nostra ciutat. Ja fa 73 anys que es va fer la Declaració Universal dels Drets Humans per l'Assemblea General de les Nacions Unides i és més actual que en cap altre moment de la història. Sabem perfectament què passa a diferents països, perquè accedim amb més facilitat a la informació, i som coneixedors de com els estats vulneren els drets fonamentals (també ho vivim i patim a casa nostra) però no sempre actuem.

Hem posicionat la incidència política en la protecció dels Drets humans com una acció prioritària en l'àrea de cooperació, posicionant-nos com Ciutat de Drets amb els programes on ja participàvem: Ciutats Defensores, Programa de protecció de persones defensores de la Generalitat, tasca constant amb la Xarxa Solidària de Sant Cugat, però aquest any, hem augmentat les accions.

Enguany, hem elaborat un programa d'activitats de sensibilització, juntament amb entitats de la Xarxa Solidària, per conscienciar la ciutadania. Hem organitzat xerrades, exposicions fotogràfiques, presentacions de documentals, concerts, etc. Les expressions artístiques possibiliten una expressió de vivències, de realitat i d'emocions en primera persona tant a l'hora d'emetre, com a l'hora de rebre-les, i generen una reflexió en cada receptor, tots en el mateix punt de partida com a membres d'un públic. N'hem fet difusió perquè volem donar visibilitat a les víctimes, a les persones defensores i a les entitats que vetllen per aquesta defensa de Drets humans dia rere dia.

Com a ciutadans i ciutadanes ens pertoca alertar de les greus violacions que hi ha arreu del món i treballar per generar canvis!

La defensa dels drets humans és cosa de totes i tots per assolir la justícia global que tant anhelem i que tant necessita aquest món ple de desigualtats.

Fem que Sant Cugat sigui una veritable Ciutat de Drets!

Seguim!

GEMMA ARISTOY és regidora d'ERC-MES i tinenta d'alcaldia de Cultura, Educació, Esports i Joventut



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.