Servei primera acollida


  • Comparteix:

gemma.aristoy

Gemma Aristoy

Regidora d'ERC-MES


Publicat: el 28/des/21
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

'A partir del 21 de novembre de 2014, totes les persones titulars del dret d'accés al servei d'acollida que estiguin empadronades en un municipi català poden demanar d'iniciar el circuit d'acollida. A partir del 14 de juny de 2016, la persona interessada pot inscriure's al servei de primera acollida abans que es compleixi un any d'haver-se empadronat en un municipi de Catalunya.'

Aquesta informació és la que està publicada a la web de la Generalitat i... a Sant Cugat el servei de primera acollida no existia. El juliol del 2019, quan van començar a treballar aquest nou govern, va ser una de les necessitats a cobrir que hi havia a la regidoria de Ciutadania. Van cercar personal, definir el servei i actualment, ja podem dir que hem resolt aquesta mancança existent al municipi abans que entréssim a govern.

Aquest servei és un conjunt d'accions i recursos que responen a les necessitats inicials de formació i d'informació. Inclou l'acompanyament, la formació i la certificació de coneixements mínims per facilitar el viure i treballar a la nostra ciutat i a Catalunya.

La fase de l'acompanyament consta d'una detecció de necessitats i definició d'un itinerari de formació.

La fase de formació incorpora l'aprenentatge de la llengua catalana i castellana, uns coneixements laborals per poder entrar amb garanties al mercat laboral i un mòdul específic per conèixer Sant Cugat i la realitat catalana.

Un cop s'han fet aquestes formacions, es pot obtenir una certificació d'acollida si s'ha acomplert tot l'itinerari. Aquest certificat pot ajudar a l'hora de buscar feina, a generar xarxa social i vincles amb persones de la ciutat, a fer valer la teva formació i experiència... El certificat d'acollida l'expedeix la Generalitat i és útil els processos com l'arrelament social, la modificació per renovació d'autoritzacions de residència, etc.

En definitiva, dona millors condicions per continuar vivint a Sant Cugat a les persones que hi arriben, vinguin d'on vinguin.

Seguim!

GEMMA ARISTOY (ERC-MES) és regidora de Ciutadania, Salut, Via Pública i Paisatge Urbà



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.