La nova reforma Laboral: un acord històric i una gran oportunitat


  • Comparteix:

elena.vila

Elena Vila

Regidora del PSC


Publicat: el 26/gen/22
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

A finals d'any i després d'intenses negociacions vam veure com reeixia el gran acord de la reforma laboral. Un acord històric, un èxit del conjunt del Govern de l'Estat i dels agents socials i econòmics fruit del diàleg i del consens. Una eina imprescindible per modernitzar el mercat laboral del nostre país i per afrontar el canvi de model productiu.

Es tracta d'una norma i d'un instrument estratègic per seguir treballant per una recuperació econòmica i social justa per fer front a la crisi, avançant, recuperant i creixent en drets sense deixar a ningú enrere.

I és que a Espanya després d'un dècada perduda amb la reforma laboral del PP hem anat consolidant un model productiu amb una especialització basada en sectors que obtenen importants beneficis sense molta inversió. Majoritàriament estratègies i una cultura del treball basada en la temporalitat en els contractes, en la precarietat laboral i en els baixos salaris, desincentivant així la innovació empresarial.

Tot i això, cal apuntar que algunes empreses fa anys que van optar per un altre camí. Incorporant estratègies innovadores, apostant per la qualitat , la formació i l'estabilitat laboral amb millors salaris. Casualitat o no, han estat precisament aquestes empreses les que han esdevingut més competitives i capdavanteres en les inversions globals.

Petits exemples que com aquest acord, ens demostren que aquesta crisi la podem superar reforçant l'estat del benestar, recuperant drets, generant ocupació de qualitat i oferint seguretat jurídica a les nostres empreses.

I és que aquesta reforma augmenta també els drets dels treballadors i treballadores. Aborda per primer cop el problema de la temporalitat laboral que afecta sobretot a les dones i als joves, potencia la contractació indefinida i l'estabilitat laboral i reforça la negociació col·lectiva. Una norma que posa fre als acomiadaments i a la vegada aposta per la seguretat jurídica i per una major protecció del nostre teixit productiu.

Com és lògic i com passa en totes les negociacions, totes les parts han hagut de fer concessions en relació als seus interessos i plantejaments inicials. Però en això consisteix la negociació i els acords i com a socialistes ens sentim orgulloses i orgullosos d'aquest èxit col·lectiu. El Govern de l'Estat amb Pedro Sánchez al capdavant, tenia un compromís amb la ciutadania i aquesta reforma laboral és només l'inici d'un camí per seguir avançant. Un punt de partida que ja ens ha permès disposar de l'aval de la Unió Europea per començar a rebre els fons europeus.

Confiem doncs que totes les forces polítiques ho tinguin clar i ajudin a tirar endavant aquesta reforma amb aquest acord històric. S'assumeixi el pacte amb responsabilitat i humilitat, sense oportunismes i manipulacions. I és que ara, més que mai, cal estar al costat dels treballadors i treballadores i del nostre teixit productiu. Cal que les forces polítiques progressistes vagin a una i assumeixin el pacte amb responsabilitat. Pel bé comú, per modernitzar el mercat laboral i pel progrés social i econòmic del nostre país amb reformes pactades que ens aporten un impacte multiplicador.

Elena Vila Gómez (PSC) tinenta d'alcaldia de promoció econòmica, ocupació i comerç



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.