A Sant Cugat fem una gran escola


  • Comparteix:

pilar.gorina

Pilar Gorina

Regidora del PSC


Publicat: el 2/feb/22
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Amb aquestes paraules vam iniciar la preinscripció el cus 21-22 i també ho farem el proper 22-23. Perquè són unes paraules que responen a la realitat dels nostres centres educatius. Són paraules plenes de contingut, de confiança i de l'orgull que podem compartir col·lectivament.

A inicis de març comença la preinscripció de segon cicle d'infantil i primària i d'ESO. Ja es comença a respirar el neguit de moltes famílies, sobretot d'I3 (infantil 3), perquè hauran de prendre decisions sobre l'escolarització dels seus fills i filles. He viscut molts anys aquest acte de responsabilitat com a docent i com a directora, i també com a mare de tres filles. Per això puc entendre perfectament com es viu aquest neguit que, en molts casos, és una preocupació nova, sense experiència prèvia, sense prou referents.

Com a regidora de la ciutat puc afirmar que l'oferta pública que tenim és de gran qualitat o bé, com jo anomeno, de qualitat equivalent. És cert que no hi ha dos centres iguals ni dos projectes idèntics, cada centre posa èmfasi en un o altre aspecte perquè la seva trajectòria és diferent i també ho són les persones que en formen part. Tinc la certesa de que cada centre vol que el seu alumnat construeixi coneixement i gaudeixi fent-ho, que es comparteixin valors pensant amb els infants i joves, i que en ell s'hi visqui un ambient d'estima entre tots els membres; s'educa estimant.

Quan pensem en l'infant i jove, volem el millor i la millor experiència de vida al centre educatiu, perquè una experiència positiva sempre ajuda a afrontar millor el futur. Alhora, sé que el govern de la ciutat s'esforça en assegurar que les escoles tinguin un entorn saludable, uns accessos amables i el major nivell de qualitat, de seguretat i de confortabilitat possible a les nostres instal·lacions.

En el moment de prendre la decisió sobre l'escola on dur els nostres fills i filles, podem valorar coses ben diferents. Podem pensar que una major proximitat serà bona per a l'autonomia de l'infant i per tenir amistats properes per compartir moments. Podem pensar que quan més heterogeni sigui l'alumnat més rica serà la nostra vivència. Podem interessar-nos més en com serà l'acollida al nostre fill o filla. Podem interessar-nos per les característiques del projecte educatiu. També podem buscar com el projecte educatiu i la manera de fer d'aquella escola s'acosta més als nostres valors o a les nostres expectatives. Hi ha molts altres aspectes a considerar com l'existència d'una bona AFA o AFI que estimuli la participació de les famílies i el seu compromís en el bon funcionament del centre.

Tot plegat, un bon conjunt d'interrogants. Certament és molt difícil mesurar els projectes perquè les escoles són ens vius i van avançant, modificant, adaptant, evolucionant. I a més, a Sant Cugat tenim unes xarxes de professorat potents, com ara la xarxa d'innovació o la xarxa de Pla d'Entorn, on la interacció dels centres fa que s'aprengui els uns dels altres.

El meu missatge és que podeu fer front a la preinscripció amb la tranquil·litat i la serenitat que us pot donar la confiança en el conjunt de les escoles i instituts de la ciutat. No patiu. No passeu angúnia. Segur que el vostre fill o filla gaudirà d'una magnífica escolaritat, amb bons professionals i bones instal·lacions.

A més, us vull dir que a Sant Cugat tenim una OME (Oficina Municipal d'Escolarització) on us informarem, orientarem, assessorarem i acompanyarem en l'escolarització dels vostres fills i filles en els centres educatius de la ciutat, sobretot en aquest període de preinscripció. No dubteu en adreçar-vos-hi!

Amb aquest text confirmo la meva confiança en els centres i els seus docents. Ajudem tots a que la gran escola segueixi sent una realitat.

PILAR GORINA (PSC) és regidora d'Educació, Universitats i Memòria històrica



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.