Chacón presenta Centrem a Sant Cugat: 'Ens uneix la disconformitat de com està anant Catalunya'

El nou partit vol concórrer en les municipals de 2023 i aposta per millorar l'autogovern de Catalunya "dins de la legalitat"


  • Comparteix:

Àngels Chacón, aquest dimarts a l'Hotel Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Àngels Chacón, aquest dimarts a l'Hotel Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Centrem és el nou partit de l'exconsellera Àngels Chacón. Es tracta d'una proposta política que vol ser una resposta política a la polarització entre 'processistes i unionistes' i trencar amb 'el biaix cap a l'esquerra', que consideren, fan els partits independentistes amb representació parlamentària. En un acte de presentació a l'Hotel Sant Cugat, Chacón ha posat en valor que la nova formació està formada per gent de diferents entorns socioeconòmics i ideològics, però amb quelcom en comú: 'la disconformitat de com està anant Catalunya'.

El nou partit, que busca militants i que celebrarà el primer congrés nacional el 12 de març, aposta per la "democràcia liberal, la igualtat d'oportunitats i un model de país sostenible". Tot plegat, amb les municipals com a objectiu electoral més pròxim i amb la voluntat de reforçar l'autogovern del país "des de la legalitat". Un dels impulsors de la formació, Adrià Camino, ha lamentat que "l'eix nacional ha fet que no pensem quin model de país volem", en referència crítica al debat quant al conflicte entre Catalunya i l'Estat espanyol. Chacón ho ha definit com "un bucle" de confrontació.

Centrem considera que "estabilitat i confiança són les paraules més importants per a l'economia" i rebutja idees com la de la CUP de crear una farmacèutica catalana totalment pública. "Què li diem, a Grifols?", ha exemplificat Chacón amb la companyia amb seu a Sant Cugat, preocupada per la influència dels anticapitalistes en el govern català.

Altres línies mestres del nou partit són la voluntat d'eliminar els impostos de successions, donacions i patrimoni; la defensa de l'escola pública, però sense deixar de banda la col·laboració entre l'administració i l'escola privada; i posar al centre de tot plegat el debat, el pacte i el consens.

Dobles militàncies
Centrem defensa que és un partit que "parteix de zero". Tot i això, la mateixa Chacón és encara la secretària general del PDeCAT. Preguntada al respecte per Cugat Mèdia, ha explicat que les persones que comparteixin la militància de Centrem amb algun altre partit s'hauran per decantar per alguna de les dues formacions. Així, confia que quan arribin les eleccions municipals de 2023 les militàncies siguin úniques.

Entre la cinquantena d'assistents a l'acte de presentació hi havia la vocal de l'EMD de Valldoreix Susana Herrada, l'exregidora Mayte Pérez, l'exvocal de l'EMD Quim Castelló, l'exalcaldable per Units per Sant Cugat, Carles Toda, i el president del CPA, Miquel Jiménez.


Àngels Chacón

Cap de nosaltres tindria per què dedicar-se a la política, però ens uneix molt aquesta difonformitat amb com està anant Catalunya. No ens resignem a perdre el prestigi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.