Francesc Carol: 'Optimitzarem les 100 càmeres que ja tenim per fer una muralla digital'

En una entrevista a Cugat Mèdia, el regidor de Seguretat Ciutadana valora les dades de robatoris i detalla les prioritats de la Policia Local


Temes relacionats

Sant Cugat registra tres vegades menys robatoris amb força a domicilis que fa 4 anys (16/mar/22)


  • Comparteix:

Sant Cugat té aproximadament un centenar de càmeres. Tot un sistema que l'Ajuntament està revisant per optimitzar-lo i convertir-lo en 'una muralla digital' de càmeres i lectors de matrícula al servei de la seguretat ciutadana, entre altres utilitats. Així ho ha defensat el regidor de Seguretat Ciutadana, Francesc Carol, en una entrevista a Cugat Mèdia, en la qual ha explicat que no es tracta d'instal·lacions 'invasives' per a les persones, sinó que permeten més efectivitat i optimitzar els recursos. Amb aquest objectiu, la intenció és precisament estendre's cap als districtes, que són l'entrada i sortida del municipi. El primer punt: Valldoreix, on s'instal·laran quatre càmeres. El territori també serà la seu de la subcomissaria de la Policia Local, que l'equip de govern espera tenir en funcionament aquest mandat.



"No som un govern que vol augmentar el nombre de càmeres, volem optimitzar-les", ha afirmat Carol, qui ha explicat que bàsicament són càmeres amb lectors de matrícula que alerten en cas de detectar un vehicle vinculat a un fet delictiu. És a dir, ha concretat Carol, "no hi ha un policia mirant", fet que permet destinar els recursos a altres necessitats.

Tot i que també tenen altres aplicacions, la principal és la seguretat ciutadana, i aquí el regidor marca els districtes com una prioritat en aquest sistema. En els últims quatre anys, els robatoris amb força a domicilis s'han reduït un 65%, un descens que Carol atribueix a la unitat específica i mixta creada juntament amb els Mossos d'Esquadra. El descens també s'ha experimentat en el darrer any, de manera generalitzada, tret de Valldoreix, on s'han incrementat un 44%, de 45 casos el 2020 a 65 el 2021.

Aquest és un dels punts prioritaris ara mateix per a la Policia Local, juntament amb la lluita contra els delictes de salut pública, els robatoris dins de vehicles i mantenir l'activitat contra els robatoris amb força a domicilis, ha detallat Carol.

Per fer-ho possible, ara mateix el cos local compta amb una plantilla de 93 persones i la previsió és arribar a les 102 -el màxim permès- a finals d'any, principis del vinent. A més, i a banda de les quatre càmeres previstes a Valldoreix (dues pagades per l'Ajuntament i dues per l'EMD de Valldoreix), es posarà en marxa la subcomissaria de la Policia Local. Serà, ha explicat Carol, una subseu per reforçar el servei a Valldoreix i els districtes, és a dir, per descentralitzar la seguretat.

Amb tot plegat, el regidor de Seguretat Ciutadana, Francesc Carol, assegura que "Sant Cugat és una ciutat segura, molt segura".






Francesc Carol

El sistema de càmeres cada vegada menys invasiu per a les persones. No tens un policia mirant les 100 càmeres que tenim. El que fan és llegir les matrícules.

Francesc Carol

El nostre pla és abans d'acabar el mandat tenir aquesta comissaria oberta i comenci operar en les funcions que pugui assumir, i anar-la ampliant. És una aposta per descentralitzar la seguretat.

Francesc Carol

Una muralla feta per càmeres i sistemes de lector de matrícules que detecti els cotxes que entren en el municipi. Això és els districtes bàsicament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.