La interlocutòria contra l'Ajuntament


  • Comparteix:

victor.alexandre

Víctor Alexandre

Escriptor i periodista


Publicat: el 1/abr/22
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

D'acord amb la interlocutòria del 5 de març, arran d'una demanda de Ciudadanos, l'Ajuntament de Sant Cugat ha rebut l'ordre de retirar els llaços grocs que hi pugui haver a la part interior de dues o tres finestres. No en van tenir prou que es retirés la pancarta que deia 'Llibertat presos polítics', ara es tracta de perseguir el color groc per totes les dependències de la casa consistorial, siguin finestres, taules, cadires, papereres, lavabos, paper higiènic o conductes de la calefacció, així com també qualsevol full que un treballador pugui tenir en un vidre interior dient 'amnistia' o 'llibertat' de la mateixa manera que pot tenir una foto de Nelson Mandela o Martin Luther King, homes que van dedicar la seva vida a reivindicar el significat d'aquestes dues paraules.

Sí, sí. No estem parlant de la Rússia del feixista Vladímir Putin on, com sabem, està prohibida tota expressió contrària al règim, estem parlant d'una demanda de Ciudadanos contra tot allò que, per exemple un llaç groc, pugui ser una al·legoria de les dues paraules que més odia aquest partit. De fet, va ser aquest odi la llavor del seu naixement. La interlocutòria dictatorial diu que el consistori va substituir la pancarta de la façana per fulls o llaços grocs per la part de dins amb el mateix missatge, cosa d'"explícita mala fe". És a dir que la jutgessa arriba a l'extrem de fer el que no pot fer mai un jutge, que és fer un judici d'intencions i criminalitzar un intangible, com ara el pensament i "la fe" dels treballadors que tenen un llaç groc al seu espai.

Diu l'alcaldessa que el que està passant no té cap mena de sentit. Segur? És un opinió discutible. Des d'un òptica democràtica, no en té, de sentit, és clar. Però des d'una òptica feixista, sí. El feixisme persegueix tot allò que el posa en evidència. La visió dels llaços els fa mal als ulls i no la suporten. El demòcrata aparta la vista davant un signe que no li agrada, el totalitari l'arrenca o, si pot, el persegueix. El primer sap que tot ésser humà té cervell per discernir més enllà del que veu, el segon prohibeix la visió de tot allò que el delata. Ho prohibeix gràcies a jutges d'idèntica ideologia totalitària tant als ajuntaments com als carrers. Recordem les imatges de Ciudadanos arrencant llaços grocs dels carrers i de les places de Catalunya.

VÍCTOR ALEXANDRE és escriptor i periodista



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.