Sant Cugat, ciutat de futurs


  • Comparteix:

oriol.cistero

Oriol Cisteró

President d'ERC Sant Cugat


Publicat: el 5/abr/22
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El passat dilluns 28 de març vam tenir ocasió d'escoltar la nostra alcaldessa, Mireia Ingla, a la plaça Barcelona. Sota la mirada del que fou l'Ajuntament de la República, tradició, modernitat, compromís i valentia es fonien en el mateix acte.

En el transcurs de l'acte, va desgranar-hi, també, diferents projectes que marcaran el futur de la ciutat, tot configurant un Sant Cugat modern i adaptat al Segle XXI, amb la mirada posada en la qualitat de vida de que hi gaudim.

De projectes, en tenim molts i de mirada llarga. En mencionaré un en concret que em fa especial il·lusió: em refereixo a la connectivitat ferroviària i cobertura de les vies de Ferrocarril del municipi.

L'augment de la connectivitat ferroviària amb les ciutats de l'entorn, especialment Barcelona i l'aeroport del Prat, és un element cabdal per a la mobilitat sostenible més enllà de la primera milla que la ciutat necessita. Sols així seguirem esgrimint la bandera de ciutat capdavantera, moderna i d'avantguarda.

En aquest sentit, la construcció del segon túnel de Ferrocarrils multiplicarà la connectivitat de Sant Cugat amb Barcelona i viceversa. Aquesta obra suposarà un abans i un després per la ciutat en termes de mobilitat, millorant la qualitat de vida de la ciutadania. Aquesta obra ha de contemplar sí o sí el soterrament de les vies de FGC de la ciutat i també el soterrament de l'estació de Sant Cugat.

Aflorarà així una nova avinguda verda i desapareixerà la rasa que divideix parts de la nostra ciutat en dos. Una via ciclable i de convivència ciutadana que marcarà un abans i un després en la contaminació sonora i en la vida del centre del municipi.

Però no ens aturem aquí, tenim també una R8 (RENFE), que avui mal connecta el Vallès i que cal revertir. Reclamem l'increment de freqüències de pas, alhora que apostem per la construcció dels dos intercanviadors amb els FGC (Volpelleres i Ca N'Ametller).

Som un municipi amb molta infraestructura ferroviària, però cal mirar-la amb visió de conjunt per tal de posar-la efectivament, al servei de la ciutadania i aquest, és un dels nostres objectius.

Aquesta ciutat mereix aquest i molts d'altres projectes ambiciosos i innovadors que la situïn en la qualitat de vida del S.XXI. I la Mireia Ingla s'hi va comprometre dilluns, davant de la ciutadania i al costat de la placa que recorda amb honor l'alcalde Republicà Roc Codó.

ORIOL CISTERÓ és el president d'ERC Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.