Defensors de drets humans


  • Comparteix:

gemma.aristoy

Gemma Aristoy

Regidora d'ERC


Publicat: el 19/abr/22
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Fa prop d’una setmana vam fer la recepció oficial de la família de defensors de drets humans que ha vingut enguany a Sant Cugat, procedents de Colòmbia, formant part del programa de protecció de persones defensores de drets humans de la Generalitat, conjuntament amb l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.

Aquest programa pretén alliberar les persones que han vist vulnerats els seus drets i els han defensat, arribant fins i tot a posar en perill la seva vida o patint atemptats de forma directa o veient afectades persones estimades ben properes (pares, germans, marits...). Aquesta vulneració afecta directament molts homes i moltes dones de diversos països del món i la Generalitat possibilita que es desplacin de forma acompanyada per poder alliberar-se durant 6 mesos del conflicte i refer-se emocionalment.

L’acompanyament el fan de forma molt directa les entitats que han estat treballant en els indrets de procedència de les persones defensores de drets; ho fan coordinadament amb l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i amb els mateixos ajuntaments acollidors, com és el nostre cas.

Sant Cugat fa anys que hi participa, donant la possibilitat de passar 6 mesos en la nostra ciutat. Donant-los la tranquil·litat de poder passejar sense patir per persecucions ni segrestos, d’anar a l’escola per garantir la formació el temps que estan a la ciutat dels petits, i de rebre formació que possibiliti seguir amb la defensa de drets per als adults, de rebre l’atenció sanitària necessària en aquest període de temps, etc. procurem garantir un benestar emocional el temps que són a Sant Cugat.

Un dels retorns que fan a la nostra ciutat és participar en instituts explicant les seves vivències: quin ha estat el motiu que ha fet que haguessin de marxar de casa seva, les conseqüències de la defensa que han estat realitzant, estat del conflicte a la zona d’on procedeixen...

Participar d’aquest programa enriqueix la nostra ciutat perquè fem de ciutat acollidora; però sobretot perquè el seu testimoni ens fa despertar sensibilitat cap a la realitat que es viuen a altres indrets, també a l’Estat espanyol, tant de vulneració de drets com de drets garantits (o almenys per a alguns), aquí i arreu.

Seguim!

GEMMA ARISTOY (ERC) és regidora de Via Pública i Paisatge Urbà, Ciutadania i Salut



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.