Catalangate? O democràciagate?: Robles, dimissió!


  • Comparteix:

gemma.aristoy

Gemma Aristoy

Regidora de Via Pública i Paisatge Urbà, Ciutadania i Salut


Publicat: el 3/mai/22
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El pastor alemany Martin Niemöller va escriure el 1937 un poema que després de la guerra mundial i del coneixement dels fets dels nazis es va fer molt famós. Tracta de la covardia dels intel·lectuals alemanys després de l'ascens dels nazis al poder i la consegüent purga dels seus objectius escollits, grup rere grup.

El poema diu així:
Quan els nazis van venir a buscar els comunistes,
vaig guardar silenci,
perquè jo no era comunista,
Quan van empresonar els socialdemòcrates,
vaig guardar silenci,
perquè jo no era socialdemòcrata,
Quan van venir a buscar els sindicalistes,
no vaig protestar,
perquè jo no era sindicalista,
Quan van venir a buscar els jueus,
no vaig protestar,
perquè jo no era jueu,
Quan van venir a buscar-me,
no hi havia ningú més que pogués protestar.

No us recorda res aquest poema? Sí, efectivament, a mi llegint-lo m'ha vingut al cap el recent cas de les escoltes telefòniques fetes als independentistes amb la vulneració flagrant de drets, que s'hi vinculen. Resulta curiós com les dretes espanyoles les ha volgut justificar, per la ideologia dels espiats, i les esquerres han mirat cap a un altre costat d'una manera covarda, com el poema de referència.

Ara descobrim, però, que les escoltes han anat més enllà, com nosaltres mateixos havíem denunciat. Ara hem vist que han espiat al mateix President del Govern i a la ministra de Defensa. Hem pogut veure com actuen contra tots aquells que ells consideren que són o poden ser enemics del seu concepte d'Espanya, és a dir, contra tot allò que sona a democràcia o a progressisme. No és un 'catalangate' és un 'democràciagate'. Les clavegueres de l'Estat funcionen soles, estan descontrolades i el "gobierno más progresista de la historia" no ha estat capaç de frenar la inèrcia antidemocràtica i d'extrema dreta dels aparells de l'Estat, especialment presents i actius a la justícia, la policia i l'exèrcit.

Faig menció especial a la Sra. Ministra de Defensa, Margarita Robles, que va justificar en seu parlamentària l'espionatge als independentistes. Com se li ha quedat ara la cara en veure que els "seus" també l'han espiada a ella? Ha demostrat la seva incompetència i la seva mala fe.

La seva única sortida és la dimissió immediata.

GEMMA ARISTOY (ERC) és regidora de Via Pública i Paisatge Urbà, Ciutadania i Salut



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.