Rejovenim els pressupostos participatius de barri, seguim sumant projectes


  • Comparteix:

marco.simarro

Marco Simarro

Regidor de Participació i Barris i Joventut


Publicat: el 6/mai/22
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Ja som davant una nova edició dels pressupostos participatius de barri! Des del 9 de maig fins al 2 de juny es podran presentar propostes en clau de barri, atenent a les necessitats detectades per part del veïnat.

En termes generals, mantenim l'essència de l'anterior edició amb un format que aporta més proximitat en la participació, més arrelament en les propostes i projectes més acotats a la realitat quotidiana dels veïns i veïnes. Ja en l'anterior edició van sorgir més de 70 projectes per millorar els barris de la ciutat.

Alhora, presentem dos canvis per aquesta nova edició. El primer d'ells suposa un redimensionament del procés en sí per ajustar-lo als terminis actuals i, sobretot, de mandat. Tenint en compte que encara estan pendents projectes de la darrera edició del mandat anterior (2019!), ja que, llavors, no es va prioritzar materialitzar-los, i que la pandèmia ha dilatat els terminis de l'edició 2020-21, preveiem una reducció pressupostària conjuntural. És en aquest context que ens plantegem acotar el nombre de projectes resultants per poder executar totes aquelles propostes que sorgeixin des de la ciutadania en un temps raonable. Alhora, és important i honest fer aquesta posada a punt en l'execució dels projectes per no seguir contribuint a endarrerir terminis ni condicionar futures edicions de pressupostos participatius de barri ni propers mandats. Aquest és un exercici de responsabilitat amb els recursos públics.

L'altra novetat important és que dotem de recursos aquesta edició per fomentar i potenciar la participació del jovent de la ciutat. Sabem que aquest sector poblacional se sent més llunyà d'aquest tipus de polítiques i creiem important incentivar-ne la participació i la implicació. El jovent de la ciutat suposa un percentatge de la població molt elevat i és un deure destinar el màxim d'esforços possibles a involucrar-los en els espais de participació ciutadana.

Per això fem una reserva de 216.000 euros destinada a projectes proposats i promoguts pels mateixos joves. Ho farem implicant òrgans de participació, com el Consell d'Infants i el Consell de Joves, en l'elaboració de les propostes i en la dinamització dels instituts per aconseguir que el jovent de la ciutat tingui la veu que es mereix en aquesta edició de pressupostos participatius.

La votació d'aquestes propostes estarà dirigida als infants i joves de 10 a 18 anys de la ciutat. Aquesta proposta sorgeix d'un treball conjunt amb la regidoria de joventut, des d'on portem gairebé 3 anys fent créixer el servei en recursos i atenció als joves de la ciutat. Amb aquesta nova empenta, desitgem poder generar més interès en totes les fases del procés participatiu i augmentar el nombre total de participants!

MARCO SIMARRO (CUP-PC) és regidor de Participació i Barris i Joventut



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.