Envoltats d'amiant al centre de Sant Cugat


  • Comparteix:

victor.alexandre

Víctor Alexandre

Escriptor i periodista


Publicat: el 13/mai/22
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Recordo que ara fa vuit mesos, concretament el mes de setembre del 2021, es va presentar una moció institucional al ple de l'Ajuntament, a proposta de Junts per Sant Cugat, que instava el govern municipal a acabar amb l'amiant a les teulades del municipi per tractar-se, com és prou sabut, d'un carcinogen de primer ordre i, per tant, altament perillós. Doncs el més calent és a l'aigüera.

En les fotos que acompanyen aquest text, fetes per mi mateix, es pot veure les moltes teulades d'amiant situades a la part posterior de tot un conjunt de cases situades dins del quadrat format pels carrers de Sant Medir, Migdia, Baixada de l'Alba i rambla del Celler. Són teulades d'amiant que atempten impunement contra la salut del veïnat en el centre mateix de Sant Cugat sense que s'hagi fet res per treure-les. Res de res. Però com que la resolució consistorial del 2021 parlava textualment de les "normes d'actuació per treure'l amb la col·laboració activa de la població per detectar i ajudar a retirar els focus d'amiant", he pensat que aquest article periodístic i aquestes fotos poden ser part de l'esmentada col·laboració activa.

Recordo també que en aquella mateixa resolució se'ns demanava als santcugatencs que prenguéssim consciència del perill que comporta l'amiant per a la salut i que n'informéssim dels llocs on el veiéssim, raó per la qual he pensat que aportar un testimoni gràfic del perill serà molt més il·lustratiu que les paraules. Les fotos mostren les teulades d'una desena de cases, algunes, com es veu, força degradades, que escapen a la vista dels vianants però que, tanmateix, existeixen sense que el govern municipal hagi intervingut. Això és greu, perquè el pas del temps juga en contra dels veïns que es veuen obligats a conviure amb aquest carcinogen a tocar del nas. La pregunta, per tant, és del tot pertinent: què pensa fer l'Ajuntament de Sant Cugat per retirar i substituir l'amiant esmentat i protegir el veïnat afectat?

VÍCTOR ALEXANDRE és escriptor i periodista

/ Foto: Foto: Víctor Alexandre



/ Foto: Foto: Víctor Alexandre



/ Foto: Foto: Víctor Alexandre



/ Foto: Foto: Víctor Alexandre



/ Foto: Foto: Víctor Alexandre



/ Foto: Foto: Víctor Alexandre





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.