Educació Assistida amb animals


  • Comparteix:

bibiana.navarro

Bibiana Navarro

Membre de la PAS Sant Cugat


Publicat: el 2/jun/22
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

La setmana passada vam tenir el plaer de poder gaudir, les dues classes de 3r de primària, de l'activitat 'No soc una joguina'. Aquest projecte tan simple, tan competencial i tan vivencial alhora, adreçat al públic escolar, i conduït per l'Anna Maria Planellas, és un projecte d'educació assistida amb una gossa de teràpia, la Mendi.

La sessió es divideix en diverses parts: primerament els alumnes llegeixen un conte en veu alta, un conte en el qual, com us podeu imaginar, hi ha una situació real, malauradament, i dramàtica com la tinença irresponsable d'un gos; durant la lectura, visionaran un seguit d'il·lustracions de seguiment seqüenciat de la lectura i material divers, com el fulletó sobre la Tinença Responsable dels Animals de Companyia, ajudaran a mantenir l'atenció, la comprensió lectora, la comunicació, l'empatia, el respecte cap a l'animal, les emocions i el joc, entre altres; seguidament hi ha una part pràctica on els alumnes "jugaran" amb la Mendi per assolir un repte comú, una sèrie de proves tot seguint un joc de taula com és el Joc de l'Oca però tunejat.

Fins aquí no deixaria de ser una molt bona activitat perquè el professorat adjunti dins les activitats que vulguin fer el proper curs amb els seus alumnes, insisteixo, altament recomanable i fins i tot diria, indispensable, tenint en compte que Sant Cugat s'autoanomena Ciutat amiga dels Animals i fins i tot té una regidoria sobre Benestar Animal al seu Ajuntament.

El cas és com aquesta activitat va ser viscuda i interioritzada pels meus alumnes! La majoria van gaudir moltíssim i estaven entusiasmats en fer més activitats "d'aquestes". Però en tenia tres que els feien por el gossos, por sí sí...tot i no haver tingut cap mala experiència amb ells. Doncs bé, una, sense dir res a ningú, va acabar acariciant la Mendi més d'una vegada; l'altre va demanar sortir a fer un dels reptes amb la Mendi, al mig de la classe, i l'últim, no va ser tant atrevit, però al final de l'activitat va comentar que l'experiència li havia agradat molt. Ja ho veieu, èxit assegurat!

BIBIANA NAVARRO I ARGELICH és membre de la PAS Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.