Festa Gran

Carmela Fortuny


Publicat: el 27/jun/22
Opinió| Columnes

I arriba Sant Pere i Sant Cugat, com cada any, s'engalana. Els carrers llueixen boniques banderoles de colors, les botigues ofereixen aparadors plens de festa, les places, les rambles i els parcs acullen concerts, tavernes, tradició i les entitats, que ja fa dies que hi treballen, ens mostren tota mena d'activitats, siguis gran, molt gran, petit o jove.

Feia dos anys que no teníem una festa gran desemmascarada, plena, sense cap restricció més enllà de la prudència sempre necessària.

Enguany, els astres han volgut que sigui una d'aquelles festes de sis dies, i és que tot depèn de quan cau Sant Pere...

Escoltarem el pregó que, encertadament, ens oferiran les noies de l'esport femení. Anirem de festa, ens emocionarem amb l'esclat dels focs; si hem tingut sort, menjarem arròs i acabarem ben xops. Si som més de tradició, seguirem els gegants i els caps grossos i tots els seguicis. Anirem de botigues al carrer o potser, qui ho sap, ballarem el Paga-li Joan. Sonarà la gralla de dia i la guitarra elèctrica de nit. Amb el programa a la mà o la butxaca, seguint l'aplicació amb el mòbil o simplement deixant-nos portar, ben segur que caminarem la ciutat de punta a punta, en família, amb la parella, amb els amics i amigues o potser, sols, i és que som una ciutat plena de vida i sis dies donen perquè la festa sigui realment gran.

Finalment, cansats, però contents acabarem la festa i la calma tornarà als carrers, les places i els parcs de la ciutat.

Durant aquests sis dies, Sant Cugat serà una gran festa i ho serà gràcies a la feinada de molta gent, que munta i desmunta, neteja, vigila, planifica, projecta, encarrega, etc. Certament una gran festa amb una gran feinada de molta gent. Des d'aquestes ratlles rebeu el més gran dels agraïments.

Bona Festa Major!

CARMELA FORTUNY és regidora i portaveu de Junts per Sant Cugat