Sant Cugat tindrà una assemblea ciutadana


  • Comparteix:

marco.simarro

Marco Simarro

Segon tinent d'alcaldia i regidor de Participació i Barris


Publicat: el 15/jul/22
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Sí, a Sant Cugat tindrem un nou espai per convocar la ciutadania de forma massiva i general on poder posar a debat temes d'interès del municipi. Aquesta primera assemblea ciutadana serà a la tardor i el tema a tractar girarà al voltant de la Torre Negra, patrimoni, usos i possibilitats, i la relació amb Collserola.

Aquest ha de ser un espai per poder arribar a molta d'aquella gent que potser no té tant de temps material per destinar a òrgans de participació representatius però que també té dret a dir la seva i a prendre partit. Una assemblea ciutadana ens ha de poder ser útil per mobilitzar la població en els diferents debats de ciutat que es donen al llarg d'un mandat.

De fet, ja fa més de tres anys que des de Participació i Barris implementem noves fórmules per maximitzar les possibilitats dels espais de participació. Sabem que hi ha molt a millorar. I som conscients que dos anys de pandèmia han aturat en sec la interacció social i comunitària. Tanmateix, podem dir que hem impulsat moltes i noves iniciatives amb l'objectiu que la gent pugui involucrar-se.

A més, aquest nou espai serà dinamitzat fonamentalment pel Consell de Ciutat, fent que aquest òrgan representatiu de participació es vinculi més amb la ciutadania i tingui l'encàrrec de traslladar al consistori aquelles propostes i reflexions que hagin sorgit de l'assemblea ciutadana.

El fet d'haver escollit la casa forta, Torre Negra, com a tema per aquesta futura convocatòria respon a l'interès mostrat per bona part de la població local i per la valoració positiva que se'n fa de l'adquisició d'aquest edifici patrimonial i que forma part de la identitat de la ciutat. Així mateix, és una qüestió que el propi Consell de Ciutat ja ha treballat durant uns mesos, havent presentat les primeres conclusions a la darrera sessió plenària.

L'assemblea ciutadana de Torre Negra i Collserola ha de servir-nos per seguir fomentant el debat ciutadà sobre què ha de passar allà i ens ha de permetre treballar una proposta per l'entorn natural que l'envolta. A la tardor, la ciutat pren la paraula!

MARCO SIMARRO (CUP-PC) és el segon tinent d'alcaldia de Sant Cugat i regidor de Participació, Barris i Joventut



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.