25 acampades petant-ho!


  • Comparteix:

mariona.arnau.garcia

Mariona Arnau Garcia

Portaveu de Jovent Republicà a Sant Cugat


Publicat: el 26/jul/22
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Centenars de joves d’arreu dels Països Catalans ens vam desplaçar del 14 al 17 de juliol a Sant Sadurní d’Anoia per celebrar la 25a edició del festival político-musical de referència dels PPCC, l’Acampada Jove. I com no podia ser d’una altra manera, el Jovent Republicà de Sant Cugat també hi va ser.

Després de dos anys en què l’organització s’ha vist obligada a suspendre l’Acampada Jove a conseqüència de la pandèmia, aquesta 25a edició no podia deixar indiferent a ningú i vam donar-ho tot. L’Acampada Jove és el clar exemple que els i les joves organitzades som capaces d’impulsar projectes immensos, que poden combinar un model d’oci alternatiu i respectuós amb un contingut polític i social. El feminisme, l’ecologisme, l’internacionalisme, la llengua i la cultura, entre d’altres, han estat els eixos que han tingut més protagonisme en aquesta edició de l’Acampada.

L’organització del festival ha donat molta importància al compromís amb la lluita feminista, actualitzant-ne el protocol, amb l’objectiu d’aconseguir un espai d’oci alternatiu amb tolerància zero envers les violències masclistes i LGTBIfòbiques, on tothom se senti còmode, segur i lliure. També s’han tingut en compte noves mesures per reduir l’impacte mediambiental i millorar la gestió de residus a través del protocol ecologista que recull diverses mesures preventives.

La lluita per la defensa de llengua i la cultura catalanes també han estat un punt fort i reivindicatiu de l’Acampada, amb un Correllengua, marcat per la defensa del català, i el Música Jove, un concurs que aposta per les bandes de música emergents d’arreu dels Països Catalans.

Des del Jovent Republicà de Sant Cugat fem valdre la feina de tants i tantes joves, també santcugatenques, que des de fa 25 anys fan possible aquest festival político-musical capaç de reivindicar i posar èmfasi en les lluites socials que més afecten el jovent dels Països Catalans.

Visca l’Acampada Jove!

Mariona Arnau Garcia és portaveu de Jovent Republicà a Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.