Tornem-hi que no ha estat res!


  • Comparteix:

eduard.jener

Eduard Jener

Crític cultural


Publicat: el 6/set/22
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

L'estiu encara no s'ha acabat però el curs comença i la majoria de gent ja han acabat les vacances, els que en tenen i les poden aprofitar fent coses poc habituals com viatjar, però d'alguna manera també els que no poden fer perquè, o bé no treballen i en conseqüència no cal ni es pot pagar, o aquells que, com jo, estem jubilats oficialment però seguim fen activitats perquè ens agrada i, cal dir-ho, ens fa sentir vius.

El primer comentari de la temporada està dedicat a una notícia del mes de juliol on el tinent d'alcalde Marco Simarro presentava "un nou espai participatiu obert a tot el veïnat a partir dels 16 anys, l'Assemblea Ciutadana". Diuen que es convocarà almenys una vegada a l'any i on els "participants podran presentar i debatre iniciatives, idees o reflexions sobre temes d'interès del municipi". La primera trobada tindrà lloc aquesta tardor i se centrarà en la Torre Negra i en l'entorn natural de Collserola.

Jo vaig participar en la sessió de constitució del Consell de Ciutat que es va fer el dia 30 d'octubre de 2012, o sigui que aviat farà 10 anys. Després en vaig ser sots-president durant quatre anys substituint el primer, el president de Càritas, Rafa Gómez. El grup inicial era de 30 persones procedents de grups polítics municipals, els consells de participació, organitzacions diverses, associacions, personalitats escollides per la seves vinculacions ciutadanes històriques i es va qualificar com el màxim òrgan consultiu i de participació ciutadana del municipi que es reuniria, com a mínim, una vegada a l'any per abordar qüestions d'àmbit social, econòmic o mediambiental d'especial incidència ciutadana.

Vaig deixar de ser del Consell, sense que ningú em digués absolutament res, aquesta legislatura i ara, al veure l'anunci d'aquesta Assemblea Ciutadana em pregunto: per què cal un Consell de Ciutat que, per altra banda, jo sempre repetia que era consultiu i que, també em vaig cansar de repetir no era consultat i gairebé sempre coneixíem les novetats quan estaven decidides?.

És obvi que hi ha una diferència substancial: el Consell de Ciutat està format per unes persones en funció de les seves activitats i projecció econòmica, social o cultural a la ciutat i a aquesta Assemblea, sembla, hi podrà participar tothom que vulgui. Bé, també cal considerar que probablement al senyor Simarro li agrada més Assemblea que Consell considerant que ell és una persona habituada a les assemblees.

Espero i desitjo, i ho dic de tot cor, que tingui èxit l'Assemblea Ciutadana o sigui que serveixi per alguna cosa més que el Consell però, de veritat cal obrir un nou espai per arribar, probablement, als mateixos resultats?.

EDUARD JENER és crític cultural



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.