Debatrem algun dia el Pla d'Habitatge Accessible?


  • Comparteix:

carles.brugarolas

Carles Brugarolas

Regidor de Junts per Sant Cugat


Publicat: el 12/set/22
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Sant Cugat no necessita créixer desmesuradament, el que necessita és poder retenir la seva gent, aconseguir que ningú hagi de marxar per raó de renda, cosa que malauradament està passant a tots els municipis metropolitans.

A Junts per Sant Cugat tenim molt a dir sobre el pla d'habitatge accessible del tripartit. Com que no sembla que tindrem ocasió de debatre'l amb llums i taquígrafs, cosa estranya amb aquest govern que fa bandera de la transparència i el bon govern, avancem per aquí algunes notes. Un pla que implica un canvi clar en el model de ciutat requeriria un debat ciutadà i polític profund. Preveu alçades inèdites, densificació, grans promocions en àrees industrials o al bosc, per a nosaltres del tot inacceptables.

Un pla fet sense una base tècnica i numèrica que quantifiqui la necessitat, sense poder garantir per tant que efectivament tota aquesta transformació del model de ciutat, aquesta densificació, aquest increment de la congestió, servirà realment per assolir l'objectiu. Si tira endavant el pla del tripartit, que ningú ho dubti, tindrem una ciutat pitjor, i no sabem per què, més enllà de tòpics buits. Partim d'un mal diagnòstic del problema que només pot conduir a solucions desencertades.

Per sort, per la banda de l'execució aquest govern tripartit és lentíssim, en tot, també en això. Tres anys han hagut d'invertir en fer el pla. Tres anys amb projectes aturats, que fan preveure que a part de les promocions que ja estaven avançades de mandats anteriors, no tindrem res de nou anant tot molt bé fins 2024.

Per sort, en ja no gaire mesos tenim eleccions municipals. Estarà en mans de la ciutadania revertir aquest rumb i garantir la preservació i millora del model Sant Cugat que ha fet del nostre poble el més avançat en qualitat de vida i oportunitats per a tothom.

CARLES BRUGAROLAS és regidor de Junts per Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.