El jutge Pablo Llarena és persona non grata a Sant Cugat

Així ho ha aprovat el ple de setembre d'acord amb una moció presentada per Junts per Sant Cugat amb el suport d'ERC-MES i la CUP-PC


Temes relacionats

La moció de Junts sobre la repressió de l'Estat a Catalunya encén el debat al ple (15/nov/21)


  • Comparteix:

El jutge Pablo Llarena / Foto: ACN

El jutge Pablo Llarena / Foto: ACN

Sant Cugat ha declarat persona non grata al magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena. Així ho ha aprovat el ple de setembre, amb els vots a favor de Junts, ERC-MES i CUP-PC i els vots en contra del PSC, Cs i la regidora no adscrita, d'acord amb una moció de Junts per Sant Cugat. El text parteix del dictamen del Comitè dels Drets Humans de l'ONU que conclou que l'Estat espanyol va incomplir el Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics quan va suspendre les actes de diputat del Parlament de Raül Romeva, Oriol Junqueras, Josep Rull i Jordi Turull després de les eleccions del 21-D de 2017.

ESCOLTA-HO

Així, el ple també ha aprovat l'adhesió de l'Ajuntament a la reclamació del Govern de "la reparació integral i efectiva dels drets polítics violats", la denúncia del fet "que la democràcia no regeix en plenitud a Catalunya" i l'exigència a les institucions estatals del "cessament de la repressió" i el reconeixement del dret a l'autodeterminació de Catalunya.

El debat

La regidora no adscrita, Munia Fernández-Jordan, ha rebutjat la moció amb contundència, després de titllar els quatre represaliats com a "delinqüents sediciosos". La regidora també ha advertit que "després de les pròximes eleccions generals, el panorama polític serà totalment diferent".

En la mateixa línia, el portaveu de Ciutadans, Aldo Ciprian, ha considerat "un insult cap als veïns" haver portat aquesta moció a debat i ha matisat que "el dictamen de l'ONU no és vinculant". Un argument al qual també ha fet referència el portaveu del PSC, Pere Soler.

Soler ha insistit que el dictamen "no l'ha emès l'ONU" sinó "un grup de treball vinculat a aquesta", i ha demanat a Junts que "no intenti jugar amb els sentiments de tots els catalans i catalanes".

El regidor de la CUP-PC Oriol Sànchez ha confirmat el vot a favor del seu partit i ha recordat que "sempre defensarem la unitat sobre la repressió".

Per acabar, la regidora d'ERC-MES Esther Madrona ha lamentat que Junts no hagi volgut presentar la moció conjuntament amb la resta de partits independentistes de l'Ajuntament i ha acusat el grup municipal de "voler ser els més independentistes de tots", així com de "posar a prova el govern constantment".

Canvi d'opinió d'ERC-MES

Aquesta no és la primera vegada que Junts per Sant Cugat porta una moció al ple referent a la declaració del jutge Llarena com a persona non grata a Sant Cugat. Ja ho va fer en el ple de novembre de 2021, en un dels acords dins d'un text en contra de la repressió de l'Estat a Catalunya.

En aquella ocasió, ERC-MES va votar en contra de l'acord "perquè no es pot anar declarant persona non grata a ningú en funció de les nostres ideologies polítiques", va argumentar la regidora Gemma Aristoy, qui també va assegurar que "no defensem, ni votem, ni ho farem, a favor de declarar a cap persona non grata; rebutgem les actituds i les actuacions".












Munia Fernández-Jord

El meu vot és no i mil cops no, amb un missatge afegit: han esgotat a tothom, a tota Espanya i a part dels seus.

Aldo Ciprian

El dictamen del Comitè de l'ONU no és vinculant i no és un organisme judicial ni representa l'ONU.

Pere Soler

Aquest grup de treball no forma part de cap organització especialitzada de l'ONU, simplement hi està vinculat, però en cap cas les seves resolucions són vinculants ni d'obligat compliment per part dels estats membres.

Oriol Sànchez

Es constata una evidència un cop més: la justícia espanyola és parcial i té com a finalitat la defensa de l'ordre establert.

Esther Madrona

L'esforç absurd de competir per qui és el més independentista i intentar portar a contradicció el nostre govern.

Carles Brugarolas

Amb l'ampar del dictamen de les Nacions Unides, declarem persona non grata a Sant Cugat del Vallès el magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena Conde.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.