5 anys del 20S: desjudicialització, negociació, democràcia i amnistia


  • Comparteix:

gemma.aristoy

Gemma Aristoy

Regidora d'ERC-MES de Ciutadania i Salut


Publicat: el 20/set/22
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

La repressió continua. Avui es compleixen cinc anys de l'entrada de la Guàrdia Civil a la conselleria d'Economia, liderada en aquell moment per Oriol Junqueras. Va ser el primer episodi repressiu contra l'1-O. Repressió que s'inicià en aquell moment i encara continua. Hi ha més de 3.500 processos oberts contra companys i companyes vinculats a l'organització del 1-O i avui mateix coneixem que la Fiscalia acusa de desobediència greu a la diputada Meritxell Serret per l'organització del referèndum.

Donar la veu a la ciutadania no és delicte. Permetre que la ciutadania voti, complir amb un mandat democràtic és la nostra obligació, no pas cap delicte.

L'acusació contra Serret és injusta, com ho són les inhabilitacions dels nostres companys i companyes que van estar gairebé 4 anys a la presó i l'exili que encara pateix la secretària general, Marta Rovira.

Davant la repressió que persisteix només hi ha un camí: superar-la, exigir la desjudicialització i posar les eines de la resolució democràtica del conflicte. Això vol dir negociar. Vol dir posar urnes, vots i democràcia. I per fer-ho cal també establir l'amnistia en les causes obertes per aquesta mobilització democràtica.

Seguim compromesos i amb una estratègia clara. El 20-S, l'Estat va intentar impedir el referèndum, però ens hi vam sobreposar i el vam fer possible. El nostre compromís amb la República Catalana segueix intacte.

Som els que tenim una estratègia clara i definida per aconseguir-ho: ser més, ser més forts i estar millor preparats.

Seguim

GEMMA ARISTOY és regidora d'ERC-MES de Ciutadania i Salut



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.