El PSC, el partit de la ciutadania


  • Comparteix:

pere.soler

Pere Soler

Primer secretari del PSC de Sant Cugat


Publicat: el 21/set/22
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Les enquestes així ho reflecteixen, els socialistes són el partit preferit per la ciutadania per governar les institucions de Catalunya. En la darrera enquesta del Centre d'Estudis d'Opinió on s'analitzava la conducta electoral per a les eleccions al Parlament de Catalunya, aquestes dades apuntaven que el PSC seria la força més votada arreu, tots els analistes i opinadors coincideixen de manera general que la dinàmica d'aquestes tendències es poden plasmar en un resultat electoral a les properes eleccions municipals.

Si fem detall de les dades, s'esmenta que el partit que més creix són els socialistes, però que hi ha altres partits que també experimentarien una lleugera pujada, és el cas del PP. L'anàlisi continua dient que ERC i la CUP mantindrien resultats, i de la resta de partits no en dóna cap crèdit a l'alça. És evident que la formació política més perjudicada és Ciudadanos que no ha sabut mantenir un rumb fix en la política catalana després d'haver estat la força política més votada en unes eleccions autonòmiques. D'aquesta manera, es pot veure com en aquestes municipals es materialitza la desfeta i la seva possible desaparició. Un altre fenomen és JuntsxCatalunya i les seves marques municipals, un partit sense estructura estable, que arrossegats per la divisió interna i les seves desavinences en els governs de coalició, tant de la Generalitat com dels diferents municipis, així com un escàs treball com oposició, malgrat la seva suposada implantació territorial, respon a una força poc fiable per a la ciutadania donat que el gruix de les persones que hi formen part s'han radicalitzat excessivament ja que no hi tenen res a perdre, aquesta formació també experimentaria una davallada més agreujada segons el municipi i més accentuada a nivell de Catalunya, i més després de petit processos de primàries traumàtics per la seva pròpia militància.

En aquest sentit també cal remarcar l'aparició de petites decisions en municipis molt lligats a organitzacions independentistes i disconformes amb les direccions nacionals o locals del partit. Els Comuns, continuant amb les enquestes, sense referents polítics municipals, a excepció de l'alcaldessa de Barcelona, la resta passen desapercebuts, i malgrat sembla que les baralles internes entre les parts provinents d'Iniciativa i els que formen part del partit polític creat per Pablo Iglesias d'àmbit estatal - Podemos-, no acaben de veure clara la seva implantació, i molt probablement continuen depenent de la participació en les eleccions, per la seva entrada en els diferents consistoris també a Sant Cugat, és a dir quan menys participació més possibilitats de tornar aparèixer. Les enquestes tampoc albiren un excel·lent resultat ni augment substancials de VOX, de la mateixa manera que tampoc esmenten la irrupció d'altres formacions el nacionalisme tradicional amb Centrem com a pal de paller ni tampoc la decisió de ciutadans amb Valents.

Així doncs el dibuix polític per a les properes eleccions al Parlament de Catalunya i les municipals, continua posant el partit dels socialistes en un partit marcadament responsable, d'ordre, seriós, de bon gestor i estable, capaç de treballar sense fer estirabots, ni cridar més del compte. Si a més a més se li suma el caràcter i la projecció dels seus candidats i especialment del president del grup parlamentari Salvador Illa, amb forts lideratges. Per tant, aquesta reflexió és totalment coherent amb la tendència d'aquestes enquestes, amb persones absolutament entregades, equips que han demostrat el seu treball, la seva preparació per governar les ciutats i el país, i amb una projecció d'unitat que fa l'acció del govern, i l'acció de les propostes quan s'està a l'oposició és imprescindible.

La ciutadania també està farta d'aquests governs que no són capaços de trobar les seves diferències dins d'un despatx, la ciutadania no vol que les formacions polítiques es barallin, i sí que es dediquin a resoldre els seus problemes. L'estabilitat és un valor que cal reforçar, amb veritables polítiques dedicades a les persones, la seguretat, la mobilitat, i a la sostenibilitat.

Cal entendre aquestes enquestes com tendències que reforcen el treball dels socialistes arreu del territori i que tornen a gaudir d'un ampli suport a les polítiques desenvolupades pel grup parlamentari i pels diferents grups municipals, i Sant Cugat no n'és una excepció, i això ens avala i ens impulsa a continuar treballant per Sant Cugat perquè Sant Cugat avanci.

PERE SOLER és primer secretari del PSC de Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.