Sant Cugat, un indret màgic on alguns polítics llunàtics intenten aplicar el Dret Internacional

Pepe Escofet


Publicat: el 22/set/22
Opinió| Columnes

Dilluns passat, Junts i la seva colla d'amics, ERC i la CUP, van aprovar una moció mitjançant la qual declaraven persona non grata al magistrat Pablo Llarena, veí de la nostra ciutat.

Ho feien escudant-se en un dictamen no concloent d'una oficina de l'ONU finançada amb importants quantitats de diners públics per únicament 3 governs regionals: el Quebec, Catalunya i País Basc. Evidentment, tampoc podem oblidar esmentar que un dels membres que va treballar en aquesta oficina és el mateix advocat d'Oriol Junqueras, el Sr. Ben Emmerson... "Casualitats".

ERC va fer un discurs contrari a la moció, però finalment va acabar votant a favor (en la seva carrera amb Junts i la CUP per ser considerat "el partit més 'súper' independentista". Com sempre, oblidant-se dels problemes reals dels santcugatencs.)

Amb aquest acord del Ple, Sant Cugat incorpora (sense competència per fer-ho) una institució pròpia del Dret Internacional i les relacions diplomàtiques, però que no existeix en l'àmbit municipal.

Aquest acord, que, com a decisió municipal, ha de tenir una habilitació legal, no la té, ja que la declaració de persona non grata, en ser una competència dels Estats en el marc de les relacions diplomàtiques, no està compresa a les competències locals contemplades a l'article 25 de la Llei Reguladora de les Bases del Règim Local ni a les diverses legislacions sectorials, ni a la mateixa clàusula d'autonomia municipal "al no aparèixer concernit l'interès municipal o les necessitats de la comunitat veïnal", tal com sentència el Tribunal Suprem a la STS 204/2004, de 23 de febrer de 2004.

Un cop més, els partits independentistes tornen a ridiculitzar el consistori i la ciutat deixant de banda les qüestions del municipi i les necessitats dels veïns per subscriure acords fora de la competència municipal.

PEPE ESCOFET és membre de l'Agrupació de Ciutadans (Cs) a Sant Cugat