Cinc anys del primer d’octubre del 2017


  • Comparteix:

carmela.fortuny

Carmela Fortuny

Regidora de Junts per Sant Cugat


Publicat: el 3/oct/22
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Hi ha dies que els tenim fixats com a importants en els nostres calendaris personals, l'aniversari dels fills, un canvi laboral, etc. N'hi ha d'altres, molts, que els commemorem, com a societat, per reivindicar els drets i llibertats de determinats col·lectius com fem, per exemple el dia 8 de març que sortim al carrer per exigir els drets de les dones. Ara bé, hi ha dies on conflueixen les dues esferes, la personal i la social, és el cas del primer d'octubre del 2017.

Fa cinc anys a Sant Cugat i a tot Catalunya vàrem viure un dia extraordinari.

Les forces polítiques independentistes, la ciutadania, les entitats, molts ajuntaments, centres escolars, empreses, etc. van ser capaces de mobilitzar tot el país i organitzar un referèndum d'autodeterminació que l'estat espanyol ens havia negat i prohibit.

Es va fer i es va fer molt bé.

Les urnes prohibides van ser a les seus electorals a l'hora prevista, també les paperetes del sí i les del no i el cens estaven a punt per a la jornada.

Es van superar tota mena d'obstacles, preveure amagatalls, comprometre silencis, actuar amb discreció, etc.

Una escrupolosa organització sense fissures i molta participació i voluntat democràtica van fer-ho possible malgrat les ingerències, les amenaces, la violència i la repressió, finalment vam votar.

L'objectiu era molt simple: poder-nos comptar, saber si guanyava el sí a la independència o el no, conèixer quina era la voluntat majoritària de la gent que viu a Catalunya.

Una reivindicació que a molts ens va semblar del tot legítima, fins i tot a molts que no volen la independència.

Es tractava de preguntar a la gent, de saber, i això no té res de perillós, il·legal o forassenyat. Només es pot sentir amenaçat qui no entén què vol dir viure en democràcia i llibertat.

No puc fer altra cosa que sentir orgull vers totes les persones que hi van contribuir i per les que van votar. Amb la força que desprèn la unitat vam assolir una fita extraordinari que s'ha guanyat, amb escreix, un lloc preferent en molts dels nostres calendaris personals i sense cap dubte un lloc històric en el calendari nacional de Catalunya.

CARMELA FORTUNY és regidora de Junts per Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.