Aficions anacròniques


  • Comparteix:

bibiana.navarro

Bibiana Navarro

Membre de la PAS Sant Cugat


Publicat: el 6/oct/22
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Es veu que el col·lectiu de caçadors, en èpoques de cacera com serà ara el cas, s'inicien a l'octubre, pateix atacs incívics, com trobar un grup de gent que passeja pel bosc amb xiulets pintant, i fins i tot vandàlics mentre practiquen batudes, com que els punxin les rodes del tot terreny o del remolc gosser, per exemple. Aquests fets, segons ells, sembla que van en augment i els caçadors se senten impotents i desprotegits.

La majoria d'aquests atacs són efectuats per persones que no els agrada la caça, diuen, i alguns d'ells són membres d'associacions animalistes també batejades pel propi col·lectiu caçador com a "ecoterroristes". A banda dels danys materials que suposen tots aquests atacs, també diuen que és important anomenar els danys psicològics que poden patir els practicants de la caça al prohibir-los exercir la seva afició.

Clar, el fet d'anar passejant pel bosc sol/a o amb la família o amb el gos o de fer esport com córrer per la muntanya o anar en bicicleta i sentir, de cop, trets que no saps d'on venen ni cap a on van, o tenir la mala sort que un caçador confongui el teu gos amb un porc senglar i li dispari o fins i tot que pugui disparar-te a tu o amb qui vagis, això no és cap dany psicològic i físic? Estem parlant de zones properes a nuclis habitats, com ara Collserola, zones de pas, de perill, on no es pot autoritzar cap tipus de batuda, cap dia ni cap franja horària en concret, el risc és màxim i les pèrdues massa valuoses.

Autoritats, deixeu de dissimular dient que la caça és la millor solució per controlar el nombre permanentment creixent de senglars i opteu ja per provar aquesta alternativa més neta, segura i gens perillosa, l'esterilització, encara que els resultats significatius es notin a llarg termini. Aficions com matar algú, al s.XXI són ja èticament obsoletes i del tot anacròniques.

BIBIANA NAVARRO I ARGELICH és membre de la PAS Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.