Sant Cugat amb ulls de turista


  • Comparteix:

esther.madrona

Esther Madrona

Tinenta d'alcaldia de Cultura d'ERC


Publicat: el 4/oct/22
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El passat 27 de setembre es va commemorar el 'Dia Mundial del Turisme'. Amb aquest motiu vam presentar el nou 'Sistema d'intel·ligència Turística' (SIT) que integra diferents fonts d'informació que permeten tenir un coneixement precís de l'activitat turística del nostre municipi, amb especial èmfasi en els eixos estratègics de cultura, natura i sostenibilitat.

Aquest nou sistema, SIT Sant Cugat, és una eina de gestió turística que permet integrar diferents fonts de dades d'àmbits tan variats com les estadístiques de visitants al patrimoni cultural, l'activitat digital dels perfils oficials del turisme al municipi a les xarxes socials, les estadístiques d'accés al Parc de Collserola, o les iniciatives sostenibles dels allotjaments.

Aquest nou sistema és un pas més en la modernització de Sant Cugat, és un exemple de cultura de dades aplicada a la gestió turística que no només alinea els diferents departaments del consistori, sinó també als diferents proveïdors externs vinculats a aquesta activitat. És clarament una nova aposta cap a una gestió de les polítiques públiques del Segle XXI que ha fet aquest govern.

Anem a les dades: entre gener i agost de 2022 han visitat el patrimoni cultural de Sant Cugat més de 28.035 persones i un 63% d'aquests usuaris són de proximitat (Sant Cugat, Àrea Metropolitana i resta de Catalunya).

També durant el mateix període, més de 113.284 persones van accedir al Parc de Collserola per la ruta del Pi del Xandri, dels quals un 34% ho van fer en bicicleta.

I, molt important: la pàgina web oficial visitsantcugat.cat ha tingut més de 127.000 usuaris i 231.000 visites entre gener i agost de 2022. Una barbaritat!!! També comentar les més d'11.000 atencions a l'Oficina de Turisme, de les quals més de 3.500 eren estrangers.

Sant Cugat és una ciutat turística amb propostes ben diverses. Els dies 7, 8 i 9 d'octubre celebrem la 2a edició de les "72 hores d'experiències úniques", un programa que ofereix la possibilitat de visitar 12 espais de Sant Cugat que normalment no estan oberts al públic per descobrir indrets emblemàtics i poc coneguts.

I per als més menuts, tenim també l'experiència de l'audioguia per a famílies exploradores, on "l'Olivia Odó" us mostrarà el Sant Cugat més intrèpid i divertit.

Moltes i variades propostes que aquest govern ofereix en el camp del turisme i que trobareu a l'oficina de turisme!

ESTHER MADRONA és tinenta d'alcaldia de Cultura d'ERC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.