Reunions sense actes i l'Avda baixador de Valldoreix


  • Comparteix:

ferran.margineda

Ferran Margineda

Vocal de la CUP-PC a la junta de veïns de Valldoreix


Publicat: el 28/oct/22
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El ple municipal de Valldoreix del passat setembre, la CUP, juntament amb ERC i PSC, vam entrar una moció per mirar de posar ordre a alguns dels desoris que trampeja l'EMD de Valldoreix. Més enllà de voler tocar un tema concret, la intenció era que es reglessin el tipus de reunions que es fan al consistori; Juntes de Govern, Comissions Informatives, i reunions informatives, i que, més enllà de com s'estructuressin, l'administració s'encarregués d'aixecar acta dels acords presos i dels temes rellevants tractats.

Demanar aixecar acta d'una reunió és quelcom que pot semblar sobrer a hores d'ara on, qualsevol assemblea o reunió de tota mena, n'és una pràctica habitual. Però el govern de Junts i Pdcat a Valldoreix fa temps que penso, va decidir que no cal, ja que el que es diu, pot ser susceptible a canviar i que millor no quedi per escrit.

Previ a aquell ple, i posteriorment a haver entrat jo la moció, Ciudadanos va entrar-ne una de similar on demanava només, regular les comissions informatives al ROM i de pas en demanava una especifica sobre la urbanització de l'avinguda Baixador.

En aquest biòtop particular que és l'EMD, la moció de C's va prosperar amb el suport del govern i es va tombar l'altre dient que era difícil d'entendre (tan difícil com és entendre el que explico).

Ara com ara, no hi ha hagut cap mena de modificació del reglament municipal per incloure al text la figura de les comissions informatives, i sobre l'avinguda Baixador, han convocat una reunió (i NO una Comissió) on pel que diuen no hi haurà cap acta escrita del que allí es digui.

Planyo a les veïnes i veïns d'aquest gran eix viari de Valldoreix que fa anys que esperen que el govern avanci i resolgui la urbanització de l'avinguda. Totes i tots hem estat testimonis de la desinformació duta a terme pel govern i per la mala gestió, tant en temps monocolor convergent a Valldoreix i Sant Cugat, com ara. Tants desecontres, tantes informacions donades i de vegades tan contradictòries, haurien hagut de menester un seguit d'actes per, un cop revidades, fer caure la cara de vergonya als responsables.

Com a vocal de la CUP, m'ho pensaré molt abans d'anar a cap reunió on se'm puguin explicar dades que tenen data de caducitat i on mai tens certeses respecte del que es diu allí. Per tant, sense una acta reglada i col·legiada no es pot treballar de forma transparent i amb la memòria necessària com per prendre decisions sobre temes rellevants de la ciutat. La CUP demana un mínim de seriositat, i no atendre al que en aquest text es diu, ho entenem com demanar que blanquegem l'acció de govern. Sobre Baixador i sobre qualsevol altra tema. Encreuem els dits perquè finalment resolguin l'atzucac, tot dient que, dins el marc legal, no ens oposarem mai al que veïnes i veïns pactin amb l'EMD i duguin al Ple.

FERRAN MARGINEDA és vocal de la CUP-PC a la junta de veïns de Valldoreix






  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.