El pressupost municipal 2023 ha d'impulsar el creixement econòmic i incrementar la protecció social


  • Comparteix:

americo.ologaray

Américo Ologaray

Membre d'En Comú Podem Sant Cugat


Publicat: el 19/nov/22
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Des del 2007, a Sant Cugat, com a tot el país, hem patit diverses crisis econòmiques de forta intensitat que avui encara són visibles els seus efectes, que continua castigant l'economia local i pauperitzant cada vegada a més franja de la població.

Aquest és el principal problema de la ciutat i aquesta hauria de ser la principal ocupació del govern municipal.

Les memòries de Càritas posen de manifest la cronificació de la pobresa i l'increment de les famílies en situació de vulnerabilitat. Queda palès pel fet que en l'últim curs 2021-22, ha crescut el nombre d'alumnes santcugatencs que necessiten una beca de menjador; mentre que en l'escola concertada només el 8% dels alumnes d'Infantil i Primària necessiten una beca. Són fins a dos de cada deu alumnes de la pública de Sant Cugat que reben una ajuda.

Els baròmetres municipals assenyalen que moltes famílies tenen dificultat per fer front a despeses bàsiques com l'adquisició d'aliments, el pagament del lloguer o hipoteca i dels subministraments de llum, gas i aigua.

La carestia de la vida i la insuficiència dels salaris provoca que un 30% dels veïns i veïnes del municipi no poden estalviar i, el 23,8% declaren que tenen algunes o certes dificultats per arribar a finals de mes.

En aquest moment de gran incertesa provocada per la guerra a Ucraïna i d'elevada inflació dels productes bàsics que les famílies i les empreses han d'adquirir, el que es necessita és un fort lideratge de l'Ajuntament fent del pressupost municipal la locomotora de donar un impuls a la superació de la crisi i incrementar la protecció social.

Malauradament, una altra vegada l'Ajuntament està incomplint el seu deure de tenir aprovat el pressupost del 2023 a temps i haurà de prorrogar el d'enguany.

Ara calen uns comptes expansius que ajudin a la recuperació i alhora al desenvolupament d'una economia més sostenible i ambiental creant més riquesa i més ocupació de qualitat i incrementant les polítiques reductores de les desigualtats i garantistes de la cohesió social.

El Govern municipal no pot posposar per més temps la tramitació del pressupost del 2023.

AMÉRICO OLOGARAY ORTI és membre d'En Comú Podem Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.