Sobre la dedicació del regidor d'esports i altres cosetes


  • Comparteix:

esther.madrona

Esther Madrona

Tinenta d'alcaldia de Cultura d'ERC


Publicat: el 22/nov/22
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

En el Ple municipal d'ahir dia 21 de novembre, C's amb la complicitat de JuntsxSantCugat va presentar una moció demanant una major dedicació del regidor d'esports i un increment de pressupost d'esports de l'Ajuntament.

Ja vam contestar adequadament, però donat que el tema ha sortit als mitjans voldria des d'aquí fer algunes precisions:

En primer lloc, algú pot pensar que la vara de mesura del grau de suport a l'esport de la ciutat té a veure amb les hores de dedicació d'un regidor o regidora? Saben que la tasca d'un regidor d'esports no és repartir espais, ni gestionar reserves? Per a tot això ja hi ha interlocutors tècnics i sistemes establerts determinats. Per més hores de dedicació d'un regidor això no canvia.

La mesura vàlida per determinar la política esportiva d'un ajuntament són les accions polítiques que es realitzen i pels diners invertits.
En el nostre cas, val la pena recordar algunes dades:

Sant Cugat és el cinquè municipi del país amb major despesa absoluta en la partida d'esports (l'any 2021), amb 6,5 milions d'euros, només per darrere de Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat, el Prat de Llobregat i Sabadell, i per damunt d'altres ciutats amb molta més població.

Sant Cugat és el tercer municipi de més de 50.000 habitants i el primer municipi de més de 70.000 habitants que més recursos per habitant destina a esports, 70 euros per santcugatenc, mentre que l'únic municipi amb alcaldia de Junts de més de 50.000 habitants, Girona, dedica 41 euros per habitant.

Sant Cugat és el segon municipi de més de 50.000 habitants que més ha incrementat la despesa en esports des de les eleccions del 2019, un 64%.

Sant Cugat ha destinat en aquests darrers quatre anys la quantitat global de 12.621.331 euros en gestió esportiva i inversions en instal·lacions. I pel que fa a despesa ordinària, hem apostat per organitzar diverses competicions esportives com la Cursa de RAC1 o La ReVolta entre d'altres, aportant més de 90.000 euros aquest 2022.

Segurament no és el suficient. Mai estarem satisfets perquè volem més. Som conscients que tenim molts reptes per davant, els assolirem, com hem fet fins ara, perquè l'esport és una de les nostres prioritats.

Seguim.

ESTHER MADRONA és tinenta d'alcaldia de Cultura d'ERC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.