Adeu, S5, S6 i S7


  • Comparteix:

pepe.escofet

Pepe Escofet

Membre de l'Agrupació de Ciutadans (Cs) a Sant Cugat


Publicat: el 24/nov/22
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Dimarts 15 de novembre vam rebre la notícia que els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) augmentarien la freqüència de pas a Sant Cugat: 2,5 minuts entre trens en hora punta a l'estació de Sant Cugat Centre i 5 minuts a Terrassa i Sabadell. Sens dubte, una molt bona notícia per a les dues capitals del Vallès Occidental, però... Ho és tant per Sant Cugat? Vegem l'altra cara de la moneda:

L'augment de la freqüència s'aconseguirà amb la incorporació de nous trens, però també, i sobretot, mitjançant la trista supressió de les línies S5-Sant Cugat, S6-Universitat Autònoma, i S7-Rubí, que passaran a ser trens de les línies S1-Terrassa i S2-Sabadell.

Tot això es tradueix en el fet que aquells qui esperàvem de bon matí a l'estació de Sant Cugat un tren en direcció Barcelona de la S5, S6 i S7 que vingués una mica més buit que els de la S1 i S2 (que venen acumulant passatgers des de Terrassa Nacions Unides i Sabadell Parc del Nord) per intentar-nos seure (en el millor dels casos) o tan sols poder recolzar-nos, haurem de deixar de fer-lo. Haurem d'acostumar-nos a veure passar trens i trens plens de gent on celebrarem poder respirar un fil d'aire.

Sens dubte, una mesura molt beneficiosa per a les estacions d'origen, però gens per a les estacions que ens trobem al mig de les línies.

No podem tampoc obviar que els trens pararan a totes i cada una de les estacions. Amb la supressió de la S5, S6 i S7 se suprimeixen també els trens semidirectes, el que comportarà, molt probablement, un augment en els temps entre estacions.

No ens podem penjar medalles quan les mesures que beneficien a alguns perjudiquen d'altres.

PEPE ESCOFET és membre de l'Agrupació de Ciutadans (Cs) a Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.