El comerç de les nostres vides


  • Comparteix:

mayte.perez

Mayte Pérez

Exregidora de Comerç, membre de la Junta del PDeCAT a Sant Cugat


Publicat: el 26/nov/22
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Tots som conscients de les dificultats que afronta el comerç a la nostra ciutat, com ho demostra l’aprovació per part de tots els partits polítics presents, a l’EMD-Valldoreix i a l’Ajuntament, de mocions d’ajuda al comerç de proximitat. Als problemes i dèficits que afronta de forma estructural, s'hi van afegir els molts que va haver de fer front arran de la pandèmia. Després, la incertesa i increments generalitzats en el cost dels subministraments generats per la guerra a Ucraïna. I més dificultats: millora de l’eficiència energètica, adequació dels tancaments dels establiments amb portes automàtiques, i altres mesures imposades.

Sabem que els costos del lloguer en molts casos han representat increments superiors al 10%, i que la cadena de subministrament pressiona per reflectir els seus increments de cost. Per últim, un increment que no per just és menys important: la revisió de salaris del conjunt dels treballadors, també dels empleats del comerç, davant de l’evolució del cost de la vida.

Tot això pot suposar el tancament, l’any vinent, de més del 5% dels comerços a nivell de país, on quasi el 40% dels comerciants creu que el proper any el seu negoci empitjorarà de forma greu o molt greu.

El comerç, a més de ser un negoci, és un lloc de socialització i de trobada. La mostra més incontestable: hi ha gent gran que surt de casa sols dos o tres cops a la setmana. Ho fan per anar a comprar i, segurament, el comerciant serà una de les poques persones amb les quals parlarà aquella setmana.

Per totes aquestes raons ens volem afegir al clam en favor del comerç de proximitat. Reivindicar la importància que botigues, botiguers, la màgia del comerç, perquè tenen la tasca de mantenir la nostra forma de viure la ciutat. Els santcugatencs sabem molt bé el valor que té i el nefast panorama que comportaria la seva desaparició.

El comerç fa bategar les ciutats, dona vida als carrers, no podem permetre que defalleixi, l’hem de mantenir viu! Agraïm a les institucions les ajudes, subvencions, accions de dinamització i tot el que estigui al seu abast en defensa del comerç.

Per últim, vull insistir en el que he plantejat sempre: demano als veïns de Sant Cugat que comprin al seu poble. Que inverteixin en qualitat de vida, en generar més activitat al nostre comerç de proximitat. En mantenir i enfortir el comerç de les nostres vides.

MAYTE PÉREZ és exregidora de Comerç, membre de la Junta del PDeCAT a Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.