Prou!


  • Comparteix:

gemma.aristoy

Gemma Aristoy

Regidora d'ERC


Publicat: el 29/nov/22
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Torna a arribar un 25 de novembre, el Dia internacional per l'eliminació de la violència contra les dones segons la declaració que van fer l'assemblea General de les Nacions Unides el 1999. I malgrat que ja en fa 23 anys, hem de tornar a posar de manifest que en aquest món existeix la violència masclista, en aquest país i també a la nostra ciutat. Una situació que no ha minvat, però sí que ha anat despertant algunes consciències i canvis en les relacions entre persones, justament per combatre aquestes violències i millorar en el respecte cap a les dones.

El 25 de novembre és una data fixada al calendari per fer-nos reflexionar sobre quin és el tracte que s'exerceix cap a les dones. Jo diria que molt sovint un tracte estès culturalment de menys teniment, es respira en la quotidianitat que "les dones som inferiors als homes", que no som tan capaces, que no està ben vist que un home cedeixi al que diu, proposa o planteja una dona... I alguns es mantenen en aquestes idees i en fan bandera. Si no és així, costa d'entendre com amb alguns gestos, accions i comentaris es fa evident que no hi ha una igualtat en el tracte. No puc entendre com els índexs de violències no deixen d'augmentar, el nombre de feminicidis ens segueix esgarrifant dia a dia, els telèfons d'atenció a les dones no paren d'atendre trucades i situacions de vulneracions del dret a viure i ser una persona.

Hem anat evolucionant com a societat, ajudant-nos a ser conscients de les situacions que patim entre les dones. I també hem despertat sensibilitat entre els homes, canvis en la manera de parlar, de relacionar-se, de seure... Perquè aquesta eliminació de la violència l'hem de fer de la mà, despertant la consciència de totes les persones. El camí és llarg, però podem generar canvis en el nostre entorn més proper i fer que la taca d'oli es vagi estenent. Perquè estem parlant del Dret a la vida, a no ser assassinades, a viure amb dignitat i sense por, cosa que com a societat no estem garantint.

Així que diguem PROU a aquest escàndol, que fa massa que dura! Denunciem, rebutgem i evitem les situacions que són violències i perjudiquen qualsevol dona, perquè... quan una rep, som el col·lectiu que estem en risc, com diuen les Roba Estesa: "Recorda, recorda germana, que la lluita, la lluita és ara. Recorda germana, recorda quan tornes, si ens toquen a una, ens toquen a totes".



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.