Tu també hi formes part?


  • Comparteix:

bibiana.navarro

Bibiana Navarro

Membre de la PAS Sant Cugat


Publicat: el 8/des/22
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Segons un estudi fet a unes 2.000 persones ara fa un any per la Fundació BBVA anomenat 'Visión y Actitudes hacia los Animales en la Sociedad Española' la sensibilitat de la societat espanyola per temes relacionats amb la natura i els animals CREIX.

L'estudi aborda aspectes vinculats amb la percepció humana en relació amb els animals, el coneixement de la seva biologia, etologia, i de les seves pròpies capacitats; a més de la visió ètica vinculada amb el tractament i la utilització dels animals per part de la societat que involucren i afecten tant a les espècies salvatges i els seus hàbitats, com a les domèstiques i de companyia, abordant també el seu reconeixement del dret a la vida, consideració moral i deferència a la seva dignitat.

La salut, el medi ambient, la cultura i el món animal, ocupant el quart lloc, són els principals temes d'interès manifestats per les persones enquestades, per davant dels temes de ciència, economia, tecnologia, esport i internet.

En l'àmbit del tractament dels animals, es reflecteix el rebuig de la societat espanyola en accions que involucren i afecten la seva vida i el seu benestar causades per pràctiques lúdiques i d'entreteniment, d'explotació en l'àmbit del consum, de la cosmètica i també de la ciència, la medicina o, la pèrdua de biodiversitat, o sigui, la utilització d'animals en espectacles com els les curses de braus i bous embolats, la caça esportiva, el circ, les pells i l'experimentació amb animals per a productes cosmètics i químics...

A més, 8 de cada 10 espanyols creuen que té sentit atribuir dignitat i drets als animals i considera d'una manera molt àmplia que els qui maltracten els animals també ho fan amb els éssers humans.

BIBIANA NAVARRO I ARGELICH és membre de la PAS Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.