Fem més per Sant Cugat: asfalt i voreres per resoldre un dèficit


  • Comparteix:

pere.soler

Pere Soler

Primer tinent d'alcaldia i primer secretari del PSC


Publicat: el 14/des/22
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Fa pocs dies s'ha iniciat el Pla d'Asfaltat per un import de 3 milions d'euros, una inversió que feia anys que no es veia a Sant Cugat. Aquesta és, en part, la resposta que dona el govern a les mancances del manteniment de ciutat en la darrera dècada. Un pla que la ciutadania sabrà valorar malgrat els inconvenients que comporta temporalment en les vies que estan afectades i les del seu entorn. A aquest pla se li ha de sumar també la primera fase d'un Pla de voreres, que si ben cert la dotació pressupostària és inferior, l'impacte per als desplaçaments a peu serà exponencial i de gran necessitat. Aquest pla de voreres compta amb dues vies d'execució, una per a contractació externa i una altra les que realitza la pròpia brigada municipal.

Aquests dos plans suposen una bona embranzida inicial amb el que hauria de ser la normalitat cada any o en períodes més curts d'un municipi de les dimensions de Sant Cugat. L'afectació recaurà sobre 58 vies o carrers de la ciutat, repartides per a tots els districtes i donant cobertura a molts barris. La tria no ha estat aleatòria, sinó que ha estat un criteri tècnic sobre la base d'aquells que estaven més malmesos i/o que tenien més necessitats. De fet, ha creat tanta expectativa que ja són moltes les demandes de veïns i veïnes de carrers concrets que sol·liciten ser inclosos en els propers plans, i això està ben valorat, ja que significa que volem posar-nos al dia i mantenir aquest esforç inversor pel benestar de la ciutadania.

Alguns exemples que ja hem pogut veure en aquests primers dies són l'avinguda de Gràcia, la Rambla del Celler, i Puig i Cadafalch en asfaltat i Benet Cortada o Sant Bonaventura en el cas de voreres i zones vianantitzades. Això són exemples ja del que ha de ser una gestió eficaç i diligent.

Cal remarcar que en la nova pavimentació de l'anella verda es posaran separadors per tal de protegir i donar més seguretat als usuaris de bicicletes i de VMP, de diferent característica en funció dels trams i també per evitar les infraccions i incorreccions de molts conductors de vehicles que obstrueixen i envaeixen el seu espai creant situacions no desitjables.

És de justícia mencionar l'esforç en executar projectes de mandat que s'han iniciat o estan en fase de licitació, i aquesta xifra arriba quasi al 40%, si tenim present que la 'bossa' de projectes que havíem previst rondava els 60 milions d'euros, ens dona una xifra no menyspreable (facin vostés els càlculs). Així doncs, els carrers com Anselm Clavé, Sant Celoni, Abat Marcet i la segona fase de l'avinguda de Cerdanyola entre d'altres, veuran com canvien de fisonomia i faran més agradable (per dir-ho d'alguna manera) poder-hi transitar.

Tard o d'hora els projectes havien de sortir. Encara n'hi ha molts que començaran abans d'acabar el mandat i altres veuran la llum en el proper, però no ens resignarem a continuar treballant per millorar la qualitat de vida de la ciutadania de Sant Cugat. Malgrat que alguns ens titllin d'electoralisme, persistirem, per això #Anirematotes per transformar la ciutat. #StQgatAvança

PERE SOLER és tinent d'alcaldia de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat i Seguretat, portaveu del grup municipal del PSC i primer secretari del PSC



  • Comparteix:

COMENTARIS

Pensava que era un meme, però no. És. Un article real! El millor que sap proposar aquest sr per Sant Cugat és més asfalt. Aquest és el nivell. Et felicito fill.

Miquel Pons. Enviat el 15/des/22


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.