Un espectacle d'identitat santcugatenca


  • Comparteix:

victor.alexandre

Víctor Alexandre

Escriptor i periodista


Publicat: el 23/des/22
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El 17 de desembre passat, a l'Aula Magna del Conservatori Victòria dels Àngels, es va fer el 'Poema de Nadal', de Josep Maria de Sagarra, amb dramatúrgia i direcció de Teresa Canas, composició i direcció musical de David Bozzo i amb els rapsodes Paquita Puig, Carme Ballesteros, Joan Berlanga, Ferran de Juan i Pep Miramunt al costat del quartet de corda format per Nausica Berni, violí primer, Inés Sanchis, violí segon, Albert Flores, viola, i Julià Borràs, violoncel, la pianista Clotilde Manuel i la soprano Beatriu Llamas.

És un espectacle, aquest, que, en l'etapa actual té més de vint anys d'història des que Esteve Polls el va dur al Teatre de la Unió l'any 2008 per iniciativa de l'actor Jaume Pla amb el títol de 'Nadal a casa'. D'aleshores ençà, l'espectacle ha anat canviant d'escenari, com ara la Parròquia de Sant Pere Octavià, la Casa de Cultura o l'Aula Magna del Conservatori. A l’Aula Magna hi va arribar el 2015 i he de dir que és un lloc ideal pel clima d'intimisme i calidesa que crea en els quatre cants del poema.

L'any 2013, Teresa Canas, que va fundar l'Associació Amants del Teatre, va concloure que seria una llàstima no donar continuïtat a aquesta representació tan catalana i, d'acord amb això, li va posar el nom de 'Per Nadal, fem el Poema' com a element inequívoc i ineludible del Nadal a Sant Cugat. He de dir que el recomano a totes aquelles persones que no l'hagin vist mai o que, potser, fins i tot, ignoren que es fa. En la mateixa mesura que dies després, com és tradició, es representa l'obra genuïnament nostra 'Pedra i Sang', de Josep Maria Jaumà, també la representació del Poema de Nadal és un tret de la nostra identitat local. Gràcies a Teresa Canas, David Bozzo i a tots ells per enriquir-la amb tanta qualitat.

VÍCTOR ALEXANDRE és escriptor i periodista



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.