L'esport, el gran oblidat aquest mandat


  • Comparteix:

eloi.rovira

Eloi Rovira

Regidor de Junts per Sant Cugat


Publicat: el 9/gen/23
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

No és la primera vegada que parlem d'esport aquí o al ple de Sant Cugat, ni en serà l'última, perquè si quelcom ha fet el tripartit del govern, és oblidar-se de l'esport, els equipaments esportius i les entitats.

Resten cinc mesos escassos del mandat i podem comptar amb els dits d'una mà les accions destacades d'aquest govern en matèria d'esports. En canvi, són moltes les mancances de gestió política i promeses incomplertes que tothom recordarà d'aquest mandat.

I és que lluny de col·laborar amb el sector o amb la resta dels grups del consistori, el govern ha menystingut el consell sectorial d'esports, que és l'òrgan de participació del teixit esportiu; totes les iniciatives plenàries que hem presentat en suport per les entitats, els equipaments, el finançament del teixit esportiu, entre d'altres, han sigut menys preades, ni tan sols treballades per l'equip de govern.

La ciutat de Sant Cugat té molts reptes per afrontar, i l'esport és un eix clau per al desenvolupament de la nostra ciutadania. Tenim un teixit esportiu ric, divers, consolidat, accessible i integrador, solidari, de qualitat, formatiu, i un llarg etcètera més d'adjectius, però també tenim mancances, ja que el creixement de la ciutat i la seva activitat sovint no ha estat acompanyada del creixement en equipaments que mereixia.

Els dos mandats anteriors ens vàrem posar les piles amb nous equipaments esportius, nous espais per la pràctica esportiva i social de les entitats, millores en les instal·lacions ja existents, i no només això, també vam treballar de la mà de les entitats de municipi per ser ciutat catalana del bàsquet, ciutat europea de l'esport, o ser presents la volta ciclista, així com atraure diversos campionats europeus i mundials, però també catalans i estatals. I finalment, vàrem acabar el mandat amb un Pla Estratègic de l'Esport treballat amb i per les entitats, i aprovat pel consistori municipal. Els deures estaven fets, la planificació per poder afrontar les inversions dels següents anys estava definida i consensuada.

I què ha passat els darrers anys? Lamentablement, poca cosa. Aquest govern tenia sobre la taula un full de ruta acordat amb les entitats i que donaria resposta a les necessitats reals que reclamava el teixit esportiu, no les fantasies de ningú. I aquest govern ha disposat del capital immobilitzat de l'Ajuntament per unes regles de la despesa incompressibles que durant anys no hem pogut fer servir i que estan suspeses actualment, i tot i així, amb la informació al seu abast i els recursos econòmics disponibles, no han fet res.

Aquest és el breu resum de la seva política esportiva, paraules boniques però buides.

Eloi Rovira i Campos és regidor de Junts per Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.