Carta al 2023


  • Comparteix:

pepe.escofet

Pepe Escofet

Membre de l'Agrupació de Ciutadans a Sant Cugat


Publicat: el 12/gen/23
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Fa menys de dues setmanes que va començar el nou any, un any que espero que ens porti a tots salut, amor, pau i felicitat. Quan sentim un desig com l’anterior, podem arribar a pensar que és la típica felicitació d’Any Nou, un clixé, i potser sí que ho és, però és un desig de coses que tots, sense excepció, necessitem.

Sigui com sigui, permeteu-me demanar-li quelcom més a aquest 2023:

Benvolgut 2023,

Som molts el que hem arribat a tu, però no pensis que ha estat un camí fàcil: moltes persones han estat dècades i dècades caminant per arribar-hi, altres hem trigat menys i molts altres, a qui estimàvem, no hi han pogut arribar.

Malgrat que també ens han passat moltes coses bones, ha estat un camí molt difícil, ple d’obstacles i situacions que ens han fet mal a tots: els darrers anys de camí han estat marcats per crisis econòmiques i financeres, pandèmies, guerres i una trista divisió de la societat. Però no tot queda aquí, perquè els qui més han trigat a arribar m’expliquen que el seu patiment és encara major, perquè totes aquestes injustícies ja les havien viscut temps enrere, i és amb molta tristor que observen de nou com la història es repeteix.

Un cop arribats a tu, vull demanar-te un seguit de coses:

M’agradaria que poguessis diferenciar-te dels anys que t’han precedit, que marquis un punt d’inflexió i que, d'ara endavant, la part dolenta de la història no es torni a repetir.

M’agradaria que fossis l’any de la unitat i els drets humans, que acabessis amb la confrontació, la violència, les guerres, les dictadures i la mala gestió de molts governs i tornessis a unir a la societat en el consens, allunyada de l’extremisme i la polarització, per fer-ne tots junts un món millor.

En definitiva, m’agradaria que fossis l’any del canvi, perquè, després de tants anys, ja és hora.


PEPE ESCOFET és membre de l'Agrupació de Ciutadans (Cs) a Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.