Ja som a 2023


  • Comparteix:

nuria.fernandez

Núria Fernández


Publicat: el 16/gen/23
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

En uns cinc mesos hi haurà les eleccions municipals. Han estat quasi quatre anys on han passat moltes coses. I que, sens dubte, la més important ha estat la pandèmia. Una pandèmia que ens va fer regirar la nostra vida a uns nivells impossibles de pensar, va alterar-ho tot.

Al començament de la legislatura tots portàvem uns programes electorals amb ganes de poder complir-los, com és habitual en política.

Tot i això, sabem que des de l'oposició això no és factible, perquè evidentment des de fora del Govern municipal no podem aplicar les polítiques que portàvem al programa, però amb la voluntat de seguir treballant per la ciutat cada mes a cada Ple aportem dos o tres mocions com a mínim, això vol dir més de 100 mocions sempre en positiu, sempre per ajudar a construir el nostre municipi, impulsant polítiques transformadores i alhora orientades en la línia del nostre model de ciutat, un model per fer de Sant Cugat un lloc cada vegada millor per viure. Una ciutat de benestar i oportunitats per tothom.

El grup municipal de Junts per Sant Cugat som gent que, molts de nosaltres, és la primera vegada que estem en política i que juntament amb els que tenen experiència en el dia a dia del consistori, hem pogut fer un grup amb moltes ganes de ser constructius i ajudar al govern de la ciutat perquè cadascú des del seu àmbit treballem pel Sant Cugat que estimem.

Les mocions sempre han estat treballades des del més gran respecte al govern actual, mirant que les nostres aportacions siguin escoltades, tractades i puguin ser incorporades i aplicades pel benestar dels nostres veïns i veïnes.

Però no sempre, o bé quasi mai, ha estat així. I això és un fet que m'agradaria entendre perquè les mocions que hem aportat nosaltres, i que s'han aprovat en els plens municipals, no tenen recorregut i actualment no estan sent aplicades.

El gener del 2020 vàrem presentar una moció per aconseguir un consultori amb servei d'infermeria al centre. Es va aprovar i es va acordar fer un consultori al barri del Monestir-Sant Francesc amb un servei d'infermeria i medicina general per millorar l'accés als serveis assistencials bàsics de la població del barri i així evitar els desplaçaments de la gent gran al CAP de Sant Cugat. Han passat tres anys i encara no s'ha fet res al respecte.

En un moment que hem passat una pandèmia i que tots hem pogut constatar com d'important la sanitat pública, s'hauria d'haver prioritzat aquest tema, sobretot per la nostra gent gran que ha patit molt.

Un altre exemple, el febrer del 2021 es va aprovar una moció que com Junts vàrem presentar en el ple ordinari a proposta de l'Assemblea Nacional catalana sobre la sobirania fiscal.

Es va acordar ingressar els pagaments que s'hagin d'efectuar a l'Ajuntament de Sant Cugat corresponents a l'impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF) i els corresponents a l'impost sobre el valor afegit (IVA) a l'Agència Tributària de Catalunya en comptes d'efectuar-les a l'Agència Tributària Espanyola com s'ha realitzat fins ara.

Després de preguntar en diferents plens per què no es començava a realitzar i complir amb la moció aprovada en el Ple, ens responien que no es pot fer.

Quan justament sabem de cert de molts ajuntaments fa temps que ho estan realitzant.

En són exemples Montblanc, Arbúcies, Sant Pere de Torelló entre altres municipis.

Però aquí no s'acaben les excuses del govern tripartit i ens han arribat a dir enmig d'un Ple que les mocions aprovades en el Ple Municipal no tenen per què fer-se efectives.

Nosaltres seguirem fent aportacions constructives dins i fora del Ple i esperant que a partir de juny amb el Josep Maria Vallès d'alcalde podem fer-ho efectiu.

NÚRIA FERNÁNDEZ és regidora de Junts per Sant Cugat




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.