Sant Cugat, ocupacions il·legals i cinc curiositats

Esther Madrona


Publicat: el 17/gen/23
Opinió| Columnes

En el darrer Ple Municipal es va aprovar una moció relativa a la prevenció i lluita contra les ocupacions 'delinqüencials i conflictives' a Sant Cugat. Una moció aprovada amb els vots de Junts, C's i PSC. Curiositat núm. 1.

És important també constatar que la moció que es presentava era de caràcter general, no vinculada a Sant Cugat. Abans de tractar-la a Sant Cugat, Junts per Catalunya ja l’ha presentada a diversos ajuntaments del país. L’objectiu final no era cap altre que fer ressò de la iniciativa que han presentat al Congrés dels Diputats, cosa que va implicar la presència d’una exconsellera i una diputada a la presentació de la suposada versió local de la moció. Per cert, una exconsellera que actualment és assessora del Col·legi d’Administradors de Finques Barcelona-Lleida. Curiositat núm. 2.

El mateix portaveu de Junts va reconèixer que "A Sant Cugat no tenim cap cas, però en podríem tenir". Curiositat núm. 3.

Potser una moció sobre habitatge hauria de centrar-se en els problemes reals de la ciutat, no? I no pas en coses que no existeixen. Curiositat núm. 4.

Malgrat que des d’ERC podríem estar favor en algunes de les demandes, com la de millorar la resposta judicial davant les ocupacions, veiem que és una moció de base populista amb un clar missatge de dretes que barreja conceptes per tal de generar un estat d’alarma i confusió. Això pot resultar perillós i generar una alarma social que no es correspon a les dades reals a Sant Cugat. Que algun partit de govern s’apunti a això és la curiositat núm. 5.

Com a societat i com a ciutat no ens podem permetre el luxe de fer demagògia en una temàtica tan important com és el dret a l’habitatge, que és precisament el que pretenia aquesta moció.

Cal treballar des de l’òptica del dret a l’habitatge, destinar els màxims recursos municipals per a treballar l’emergència habitacional i l’ampliació del parc públic d’habitatge. A Sant Cugat ho tenim clar: volem arribar al 10% de parc públic d’habitatge.

L’habitatge públic assequible de lloguer és una prioritat d’ERC i continuarà sent-ho.