'Valents', una candidatura nacionalista espanyola


  • Comparteix:

victor.alexandre

Víctor Alexandre

Escriptor i periodista


Publicat: el 20/gen/23
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Pocs dies abans d'acabar l'any 2022, un grup polític anomenat Valents va anunciar la seva intenció de concórrer a les eleccions municipals a Sant Cugat amb una candidatura encapçalada per Sílvia Tusell, presidenta de la junta local de la formació. La pregunta que normalment es fan els ciutadans tan bon punt apareix una nova llista és 'qui són aquests?' i, el pas següent, com és lògic, és cercar informació sobre la seva ideologia política. Doncs bé, entrem en aquesta qüestió.

Els santcugatencs segur que recorden Manuel Valls, aquell polític defenestrat a França amb ideologia ultranacionalista espanyola gràcies al qual Ada Colau, sense cap mena d'escrúpol, és avui alcaldessa de Barcelona i proclama que "Madrid és la nostra capital". Cal recordar-ho, perquè la formació de Manuel Valls es deia Barcelona pel Canvi i és justament d'on ara surt Valents. El nom, però, no fa la cosa, perquè la ideologia és exactament la mateixa. Manuel Valls va ser una operació del nacionalisme espanyol per impedir que l'independentisme pogués governar Barcelona. L'operació va reeixir pels pèls, però la formació es va estavellar a les urnes i Manuel Valls és avui un perdedor errant defenestrat a dos països: França i Catalunya.

Ja fa temps que tot apunta que Ciudadanos desapareixerà del mapa i són diversos els integrants d'aquest partit que abandonen el vaixell i que intenten sobreviure com sigui amb un altre nom. Aquest és el cas de l'esmentada Sílvia Tusell, que el 2019 era secretària general de la junta local de Ciudadanos, o de Roberto Torrecilla. Per això Valents, com a partit nacionalista espanyol, troba que a les escoles es parla massa català i exigeix que Catalunya "sigui lleial a Espanya" i que acati les lleis i els tribunals que l'empresonen. Lleis antidemocràtiques que no tenen encaix a Europa i tribunals que arriben a l'extrem de violar els drets humans per imposar la santa inquisició de la Unidad de España. Vox, PP, Ciudadanos, Valents... són diferents noms d'un mateix totalitarisme. Només hi ha una cosa de Valents que grinyola en aquest ventall i és que, essent, com són, furibunds militants del 155, no només no han pogut aconseguir aquest nombre d'afiliats al partit, sinó que s'han quedat amb 16. Sí, setze.

VÍCTOR ALEXANDRE és escriptor i periodista



  • Comparteix:

COMENTARIS

Fa gràcia titllar de "ultranacionalista espanyol" a un senyor que ha sigut primer ministre d'una República de veritat i que no és espanyola.

Godofredo Murillo Hugues. Enviat el 24/gen/23


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.