La bona política


  • Comparteix:

susana.herrada

Susana Herrada

Vocal de Junts a l'EMD de Valldoreix


Publicat: el 13/feb/23
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Tots sabem que arriben eleccions municipals i els partits polítics, amb els seus candidats, analitzen el moment present i proposen el model social i el projecte que creuen millor per la vila i pels seus veïns i veïnes. A vegades caiem en vicis que van contra la bondat de la política, com els personalisme; perquè un partit no és una persona ni una persona és un partit. Aquí és el que jo crec que hem de parlar sempre del nosaltres, perquè tots som polítics des del moment que volem el millor per la nostra societat, encara que, de vegades, per aconseguir el bé comú, s'hagi de renunciar a conceptes individuals.

Hi ha una desconfiança vers els partits polítics i com es desenvolupa la democràcia; escoltarem tot tipus d’oferiments, alternatives i projectes per atraure simpatitzants. Sembla que la política és una lluita de poder, més que un servei lleial i generós a la ciutadania.

Com va dir Max Weber, un polític ha de fer compromisos amb ètica, i puntualitza "la política esta feta amb el cap, no amb altres parts del cos ni amb l’ànima".

Jo crec que, tal com diu el mateix Weber, s’ha de viure per la política, i no viure d’ella.

Els servidors públics tenim l’obligació de parlar, escoltar, enraonar i també d’entendre’ns entre els representants dels diferents partits polítics, perquè tots som escollits pel poble.

És enriquidor saber l’opinió de l’altre, no hem de tenir por de debatre i valorar les divergències.

Tot és valorable, però sempre des del respecte i tenint cura de no entrar en atacs personals, que només desmereixen la política i van contra la tasca que ens han encomanat els nostres votants.

El govern de l’EMD de Valldoreix no està actualment en majoria, però hem pogut aprovar sempre els pressupostos, també el de 2023.

Al llarg d’aquest mandat hem pogut aprovar projectes importants com la Urbanització de l’Av. Baixador, l’arranjament de Mn. Cinto Verdaguer o el pàrquing de l’estació de Valldoreix, consensuats amb part de l’oposició, a qui hem procurat escoltar sempre.

Jo els vull agrair aquesta actitud constructiva, i que es pensi en el bé comú des d’ una oposició responsable.

Això és la política per mi, l’art d’arribar a acords des de la diferència.

La prudència de saber escoltar, la paciència per saber dialogar i l’elegància a l’hora d’expressar les nostres opinions.

Vull una política neta, vull continuar centrant la política en els projectes i no en desacreditar a les persones.

Sempre en positiu, és un deure que tenim pels nostres veïns i veïnes.

SUSANA HERRADA és vocal de Junts per Valldoreix-Sant Cugat de l'EMD de Valldoreix



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.