Èxit de participació en els pressupostos participatius per a infants i joves


  • Comparteix:

oriol.sanchez

Oriol Sánchez

Regidor de la CUP-PC


Publicat: el 17/feb/23
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El passat dilluns 13 de febrer finalitzaven les votacions de la primera edició dels Pressupostos participatius per a infants i joves. Aquests decidien el destí de 200.000 euros repartits en quatre projectes diferents. En total han votat 1.262 infants i joves d'entre 10 i 18 anys. Això suposa un 12,9% del total, un èxit de participació. Els projectes més votats són la construcció d'un laberint amb vegetació, un espai per fer parkour, zones de bancs i espais per seure en grup als parcs i la instal·lació de cistelles de bàsquet i porteries de futbol. Les propostes volen potenciar l'apropiació de l'espai públic per part dels infants i joves. Un lloc de trobada i socialització, per viure-hi i relacionar-se, no un lloc de pas i trànsit.

Parlem d’èxit de participació per dos motius principalment. En primer lloc, en municipis de més de 50.000 habitants la mitjana de participació en pressupostos participatius gira al voltant del 3-3,3%. A Sant Cugat la participació en l'edició 22-23 dels pressupostos participatius de barri ja és superior, amb un 4,34% i encara més en aquesta primera edició dels pressupostos participatius per a infants i joves. En segon lloc, són les joves les que tradicionalment voten menys en les eleccions. Per tant, té encara més valor que s'hagin implicat en aquest procés participatiu.

Aquestes dades ens mostren com infants i joves volen participar en la definició de com ha de ser la ciutat on ells i elles viuen. I volen fer-ho ara, no quan siguin grans. Des de la CUP sempre hem reivindicat la necessitat d'ampliar els espais de participació existents. Incorporar la mirada dels infants i joves sobre la ciutat i treballar en processos de participació i decisió beneficia al conjunt del municipi. Quan hem obert les possibilitats d'incidir en la realitat els infants i joves han respost amb força, cal seguir avançant per aquest camí.

ORIOL SÁNCHEZ és regidor de la CUP-PC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.