8M: El desig sexual no entén de gènere

La psicòloga i sexòloga Verónica Portillo i l'activista d'Hora Bruixa Júlia Somoza reflexionen sobre el desig femení


  • Comparteix:

El desig sexual de les dones és quelcom que la societat ha penalitzat al llarg de la història. És per això, apunta la psicòloga i sexòloga Verónica Portillo, que 'no és veritat que les dones tinguin menys desig que els homes'. De fet, es tracta d'una qüestió que depèn de diversos factors: l'educació sexual, la moral, la medicació o l'embaràs, per exemple. La membre d'Hora Bruixa Júlia Somoza atribueix aquesta invisibilització a què 'el patriarcat ha volgut tenir la dona subordinada'.

Per trencar aquesta dinàmica, l'activista aposta per "visibilitzar", a través de l'educació en les escoles i més enllà. En aquest sentit, Somoza considera que cal mostrar "tot tipus de relacions, que no se centrin només en el desig de l'home o en el coit", posant llum a nous "referents i experiències diverses".

El desig és quelcom que no és estàtic i que "es pot treballar al llarg de la vida". La sexòloga Verónica Portillo recorda que qualsevol situació lligada al desig que generi molèsties, com l'angoixa, "es pot tractar amb un especialista".

INFORMACIÓ SOBRE SALUT SEXUAL

Amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de la Dona, aquest dimecres 8 de març, Cugat Mèdia aborda amb especialistes qüestions de salut femenina històricament invisibilitzades, com la menopausa, la violència obstètrica, la pressió estètica i l'endometriosi.




Verónica Portillo

No és veritat que les dones tinguin menys desig que els homes. Depén de l'educació, la moral, l'embaràs, la medicació...

Júlia Somoza

La societat penalitza el desig sexual femení. Ho veiem amb la típica fama de 'guarra' que pot tenir qualsevol dona que exerceix lliurement la seva sexualitat. Al patriarcat sempre li ha interessat tenir subordinada la dona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.